Evertonin pre-season jatkui Yhdysvalloissa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa, kun joukkue kohtasi Millonariosin Florida Cupissa. Peli venyi aina rangaistuspotkukilpailuun saakka – ja siinä Toffeesilla oli ehkä hieman yllättävä sankari.

Joukkueen viimeiseksi jäänyttä pilkkua asettui ampumaan Evertoniin vastikään siirtynyt, 34-vuotias maalivahti Asmir Begovic. Bosnialainen pommitti pallon ensin sisään, ja asettui sitten vuorostaan torjuntatöihin. Kolumbialaisen Juan Morenon veto tuli Begovicin torjumaksi, ja siniset voittivat ottelun.

– Hän on kokenut maalivahti, juuri sellaisen halusimme Jordan Pickfrordin tueksi, manageri Rafael Benítez sanoi.

Ottelun varsinaisella peliajalla, sen toisella puoliskolla, Evertonille tuomittiin myös rankkari. Toinen tulokas, Bayer Leverkusenista hankittu Demarai Gray onnistui tässä pilkussa, kuten myös lopun kilpailussa. Birminghamin kasvatti, Englannissa viimeksi Leicesteriä edustanut 25-vuotias sai myös managerilta kehuja.

– Hän on pelaaja, jota olen seurannut jo pidempään. Lahjakkuutta löytyy, tarvitaan vain jatkuvuutta. Hän tietää sen itse kyllä. Halusin nähdä hänen pelaavan kärjen takana, ja hän onnistui siinä.

Lähde: BBC