Chelsea on FA Cupin mestari vuosimallia 2018 kaadettuaan lauantaina Manchester Unitedin loppuottelussa Wembleyllä 1-0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi Eden Hazard, jolle ottelu oli 300. Chelsean paidassa.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Today's team: Courtois, Azpilicueta, Cahill (c), Rudiger, Moses, Kante, Fabregas, Bakayoko, Alonso, Hazard, Giroud.

Subs: Caballero, Zappacosta, Chalobah, Barkley, Pedro, Willian, Morata. #FACupFinal

Manchester United

@ManUtd
🔴 Introducing #MUFC's #EmiratesFACup final starting line-up! 🔴 #ForUnited

Ottelu lähti molempien joukkueiden osalta tunnustellen käyntiin. Ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin yhdeksännellä minuutilla, kun Chelsea-laituri Eden Hazard pääsi Phil Jonesin kehnoon syöttöön väliin. Hazard harhautti pitkän kuljetuksen päätteeksi vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi, mutta United-vahti David De Gea torjui jalallaan.

Hetkeä myöhemmin Chelsean pelaajat saivat aihetta purnata, kun Tiemoué Bakayoko meni manchesterilaisten rangaistusalueella nurin Nemanja Matićin käsittelyssä, mutta erotuomari Michael Oliver ei nähnyt syytä viedä palloa pilkulle.

20. minuutilla Chelsea sai lopulta pilkkunsa. Hazard nappasi Cesc Fàbregasin mainion syötön mukaansa ja karkasi Unitedin puolustukselta. Jones ryntäsi belgialaisen perään, mutta joutui kaatamaan Hazardin ennen kuin tämä pääsi laukomaan.

Oliver palkitsi Jonesin keltaisella kortilla ja Chelsean rangaistuspotkulla. Pallon taakse asteli juurikin Hazard, joka upotti pelivälineen varmasti verkkoon.

Chelsea FC

@ChelseaFC
A special achievement, @HazardEden10! 👏

#FACupFinal

Man United vastasi pallonhallinnasta, mutta ei ollut saanut rangaistuspotkuun mennessä ensimmäistäkään laukausta aikaiseksi.

Ensimmäisen jakson edetessä Unitedin hyökkäyssuunnan pelaaminen parani, mutta siinä oli yhä runsaasti tekemistä. Ratkaisuja haettiin usein heikoin keskityksin. Paul Pogba ja Alexis Sánchez rakentelivat taukovihellyksen kynnyksellä tekopaikan Marcus Rashfordille, mutta pimennossa ollut hyökkääjä osui palloon huonosti eikä saanut kunnon laukausta aikaiseksi.

11 - Alexis Sanchez only attempted 11 passes in the first-half, the fewest of any Man Utd player including David De Gea (12). Peripheral. #FACupFinal

Manchester United johti ensimmäisen puolikkaan päätteeksi maalintekoyrityksiä 7-4, mutta yksikään Punaisten paholaisten laukauksista ei ollut suuntautunut maalia kohti.

Toisella jaksolla United vaihtoi uuden vaihteen silmään. Ensimmäiset kolme varttia uneksinut Rashford pääsi yrittämään onneaan lyhyessä ajassa kahdesti, mutta osumatarkkuus vaati vielä hiomista.

Tunnin kohdalla United onnistui toimittamaan pallon verkkoon, kun Jones pääsi puskemaan Rashfordin vapaapotkusta pallon tolppaan. Peliväline kimposi Sánchezille, joka jatkoi sen sisään, mutta avustavan lippu oli noussut. Tilanne tarkistettiin vielä videolta, ja tuomio pysyi. Paitsio, ei maalia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Chelsea taikoi maalipaikan kuin tyhjästä. N’Golo Kanté ohitti lähes koko Unitedin puolustuksen ja petasi avopaikan Marcos Alonsolle, joka kuitenkin vitkutteli vetonsa kanssa. De Gea torjui helposti, mutta pallo pomppi Victor Mosesille, joka yritti lähettää sen takaisin maalille. Syötön väliin ennätti Ashley Young. Hidastukset osoittivat, että pallo osui hänen käteensä. Seurauksena oli kuitenkin vain kulmapotku.

@ManUtd
73' - Meanwhile, a double change for #MUFC: on come @AnthonyMartial and @RomeluLukaku9 for @JesseLingard and @MarcusRashford. #EmiratesFACup

Unitedin loppukiri jäi lopulta vaisuksi. Romelu Lukaku ja Anthony Martial toivat ripauksen lisää virtaa hyökkäykseen, mutta tekopaikat jäivät harvinaisiksi. Loppuhetkillä lähimmäksi viimeistelyä pääsi Pogba, jonka pusku lähietäisyydeltä suuntautui kuitenkin ohi.