Tiistai-iltana pelattiin FA Cupin 3. kierroksen kolme uusintaottelua.

Valioliigaseuroista mukana oli vain Newcastle, joka matkusti nyt Blackburn Roversin vieraaksi jäätyään viime viikkoisessa kohtaamisessa 1-1-tasapeliin.

Rafael Benítez teki jopa 13 muutosta kokoonpanoonsa lauantain valioliigaottelun pohjalta, mutta se ei estänyt joukkuetta aloittamasta ottelua vahvasti.

Nuori keskikenttäpelaaja Sean Longstaff vei raitapaidat jo pelin ensimmäisen minuutin sisällä johtoon, kun hänen kaukolaukauksensa otti ison kimmokkeen Blackburn-puolustajasta matkalla maaliin.

Newcastlen seuraavasta maalista vastasi toinen akatemiakasvatti Callum Roberts, joka ohjasi Jacob Murphyn matalan keskityksen verkon perukoille 22. peliminuutin jälkeen.

Vierasjoukkueen pelaaminen näytti oikein hyvältä, kunnes Blackburn löysi tiensä mukaan peliin 33. minuutin kohdalla. Entinen Newcastle-hyökkääjä Adam Armstrong tuikkasi pallon maalivahti Freddie Woodmanin jalkojen välistä sisään, ja takaa-ajo oli käynnissä.

Kotijoukkue onnistui useiden yritysten myötä tasoittamaan pelin vielä ennen taukovihellystä, kun keskuspuolustaja Darragh Lenihan nousi Blackburnin kulmapotkusta korkeimmalle puskien pallon tyylikkäästi reppuun ensimmäisen jakson viime hetkillä.

Toinen puoliaika alkoi Newcastle-kapteeni Jamaal Lascellesin osalta hyvin synkästi. Ensimmäisen jakson lopulla loukkaantuneen Ciaran Clarkin tilalle tullut Lascelles loukkasi itsekin reitensä oltuaan kentällä vain kaksi minuuttia.

Hetken nilkuttamisen jälkeen Benítezillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kun ottaa Lascelles takaisin penkille ja käyttää jo toinen vaihtonsa lyhyen ajan sisään.

Newcastle osui 68. peliminuutilla tolppaan, mutta suurimmaksi osaksi Blackburn piti vieraat erinomaisesti kurissa.

Peli venyikin tasalukemissa aina 90. peliminuutille saakka, ja täten jatkoajalle.

Blackburn hallitsi jatkoajan ensimmäisen puoliajan tapahtumia, mutta Newcastle karkasi uusiksi kahden maalin johtoon.

Joselu tuikkasi Fabian Schärin torjutun laukauksen riparista sisään juuri ennen taukoa, ja heti toisen puoliskon alkuun Ayozé Perez iski lukemat 4-2:een. Ottelussa ei sen jälkeen nähty enää maaleja.

FA Cupin 4. kierroksella Newcastle saa kotikentällänsä vastaansa Watfordin.

Illan toisista voittajista Sheffield Wednesday kohtaa sen sijaan Chelsea ja Shewsbury Town Wolverhamptonin.

FA Cupin 3. kierroksen uusintaottelut tiistaina 15.1.

Blackburn-Newcastle 2-4 (2-2)
0-1 S. Longstaff (1′)
0-2 C. Roberts (22′)
1-2 A. Armstrong (33′)
2-2 D. Lenihan (45′)
2-3 Joselu (105′)
2-4 A. Pérez (106′)

Luton Town-Sheffield Wednesday 0-1 (0-0)
0-1 A. Nuhiu (46′)

Stoke City-Shewsbury Town 2-3 (2-0)
1-0 T. Campbell (20′)
2-0 T. Campbell (36′)
2-1 J. Bolton (71′)
2-2 F. Okenabirhie (78′)
2-3 J. Laurent (81′)