FA Cupin viiden kierros pelataan perjantaina, lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina. Peleissä on käytössä sääntömuutos. Viasat näyttää ottelut.

Newport County-Manchester City

Kakkosliigan Newport County ja Valioliigan Manchester City kohtaavat lauantaina FA Cupin viidennellä kierroksella Rodney Paradella.

Isäntien manageri Michael Flynn sanoi kamppailun alla, että Newport yrittää aiheuttaa Valioliigan hallitseville mestareille ”FA Cupin historian suurimman pettymyksen”.

Newport ottaa FA Cupin tosissaan. Leicester ja Middlesbrough ehtivät jo hävitä Rodney Paradella. Tottenham joutui viime kaudella uusintaan walesilaisten vieraana.

– Pelaamme Valioliigan kaikkien aikojen parasta joukkuetta vastaan, Flynn hehkutti.

Olosuhteet puhuttavat pelin alla. Nurmi on tietojen mukaan heikohko Rodney Paradella. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, ei Newport juuri murehdi asiaa.

– Wrexham voitti Arsenalin 1992 ja Hereford Newcastlen 1972. Vuosien saatossa on tapahtunut paljon yllätyksiä.

– En aliarvioi aikaisempia tuloksia, mutta Manchester City on taloudellisesti aivan eri tasolla. Ja katsokaa, kuka on heidän manageri, Flynn viittasi Pep Guardiolaan.

Huhut kertoivat, että Guardiola toivoi vastaan Middlesbrough’ia, koska Rodney Paradella odottavat olosuhteet huolestuttavat häntä.

Swansea City-Brentford

Östersundissa hienoa työtä tehnyt Graham Potter siirtyi Swanseaan kesällä.

Swansea tippui toukokuussa Mestaruussarjaan. Potter sai selvän tehtävän. Hänen piti palauttaa niin kutsuttu ”Swansea Way”.

Potter on pyytänyt kärsivällisyyttä. Swansea on Mestaruussarjassa kahdestoista, seitsemän pisteen päässä nousukarsinnoista.

Ennen syöttöralleistaan tunnettu Swansea on pitänyt Mestaruussarjassa palloa keskimäärin 53,8-prosenttisesti ja säväyttänyt syöttöyhdistelmillään.

– Joskus ihmiset odottavat, että heilautan vain kättäni ja kaikki muuttuu, Potter sanoi BBC:lle tammikuussa.

Brentford on Mestaruussarjassa viidestoista. Seuran tanskalainen päävalmentaja Thomas Frank korosti talven vaikean jakson jälkeen paluuta perusasioiden pariin. Frank suhtautui muun muassa erittäin tiukasti siihen, jos joku pelaajista myöhästyi tapahtumista. Nähtäväksi jää, mahtuuko Ampiaisten suomalaishyökkääjä Marcus Forss lauantaina kokoonpanoon.

Toinen suomalaisittain mielenkiintoinen asia on se, torjuuko Niki Mäenpää Wolverhamptonin kumoon, kun Bristol City saa vieraaksen Valioliigan komeettajoukkueen.

Chelsea-Manchester United

Maanantaina katseet kohdistuvat Stamford Bridgelle.

Chelsea pelaa heti perään torstaina äärimmäisen tärkeän Eurooppa-liigan ottelun, kun Malmö FF saapuu Stamford Bridgelle.

Päävalmentaja Maurizio Sarri saakin pohtia tarkkaan kokoonpanoaan. Vieraiden manageri Ole Gunnar Solskjær antoi lehtitietojen mukaan joukkueelleen hiustenkuivaajahuudot, kun Paris Saint-Germain voitti tiistaina Old Traffordilla luvuin 2–0.

United on saanut valmistautua otteluun rauhassa. Chelsea voitti torstaina Malmössä luvuin 2–1 ja on keskellä ruuhkaa. United pelaa cupin kamppailun jälkeen seuraavan kerran sunnuntaina, kun Liverpool saapuu kylään.

United aloitti tiistaina erittäin korkealla prässillä, mutta PSG onnistui ottamaan pikkuhiljaa aloitteen. Solskjær saattaa hyvinkin panostaa maanantaina positiivisiin tilanteenvaihtoihin, riistojen jälkeisiin nopeisiin vastaiskuihin, sillä Sarri ei juuri ota ottelusuunnitelmissaan taka-askelia. Jos Solskjær päätyy tähän ratkaisuun, vetäytyy United ja yrittää houkutella länsillontoolaisia kuorestaan.

Perjantai:

21:45
Queens Park Rangers-Watford

Lauantai:

14:30
Brighton & Hove Albion-Derby County

17:00
AFC Wimbledon-Millwall

19:30
Newport County-Manchester City

Sunnuntai:

15:00
Bristol City-Wolverhampton Wanderers

18:00
Doncaster Rovers-Crystal Palace
Swansea City-Brentford

Maanantai:

21:30
Chelsea-Manchester United