FA Cupin välierät pelataan viikonloppuna Wembleyllä. Otteluissa riittää panosta ja pelit ovat myös katsottavissa ilmaiseksi.

Manchester City-Brighton

Manchester City tavoittelee neljää pokaalia tänä keväänä.

City vei jo Englannin liigacupin ja kilpailee lauantaina FA Cupin välierissä.

Brighton-ottelu ei herätä suurta intoa seuran kannattajien joukossa. Englannissa on kirjoitettu viikolla, että City on myynyt faneilleen noin 25 000 pääsylippua. City sai 30 000 lippua ja on palauttanut jo ainakin 2000 lippua.

Brighton on sen sijaan myynyt kaikki 34 000 lippuaan. Paikallislehti The Argus huusikin perjantaina etusivuillaan, että ”Sold out – Brighton tuo enemmän kannattajia Wembleylle kuin Manchester City”.

– Olemme riemuissamme, että saamme näin vahvan tuen, kertoi Brightonin toimitusjohtaja Paul Barber.

– Toivomme, että kaikki voivat viettää loistavan päivän Wembleyllä.

Manchester City taistelee Valioliigassa mestaruudesta. Brighton on peräti 47 pistettä perässä, mutta elättelee toiveita yllätyksestä. Seuran kannattajat muistelevat edelleen kevään 1983 FA Cupin loppuottelua. Manchester United voitti tuolloin Lokit loppuottelussa. Brighton hävisi Punaisille paholaisille uusinnassa luvuin 0–4.

Eteläenglantilaisten iskukykyyn vaikuttaa, että syöttötaituri Pascal Groß on edelleen luokkaantunut. Taivaansinisten päävalmentaja Pep Guardiola saattaa antaa reittään luokanneelle Sergio Agüerolle lepovuoron ennen ensi viikon Mestarien liigan Tottenham-kohtaamista.

Watford-Wolverhampton

Sunnuntaina Wembleyllä kohtaa kaksi viimeisen päälle valmennettua joukkuetta.

Wolverhampton on Valioliigassa komeasti seitsemäs. Watford on niin ikään hienosti kahdeksantena, vain pisteen Susia perässä.

Herhiläisten päävalmentaja Javi Gracia on luottanut tällä kaudella joustavaan 4–2–2–2-muotoon. Wolves on taas käyttänyt kolmen topparin alakertaa. Päävalmentaja Nuno Espírito Santo on tehnyt komeaa työtä. Manchester United kaatui tällä viikolla Molineuxilla jo toisen kerran tällä kaudella.

Seuran kannattajat saivat viikolla lisää hyviä uutisia, kun tehohyökkääjä Raúl Jiménez hankittiin vakituisella diilillä Molineuxille.

Wolves pääsee Wembleylle parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Watfordilla riittää hieman huolia. Roberto Pereyra ja ja Tom Cleverley saattavat joutua huilaamaan.

(MAINOS)