Manchester United eteni torstaina FA Cupin puolivälieriin kukistamalla Derbyn vieraskentällä. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 0-3.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 10. minuutilla. Kotijoukkueen Louie Sibley pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta laukaus meni hieman takatolpasta ohi. Myös Wayne Rooneylla oli paikka avausjaksolla. Rooney laukoi hyvän vapaapotkun noin paristakymmenestä metristä, mutta Sergio Romero pystyi torjumaan tilanteen kulmapotkuksi.

Alun jälkeen manchesterilaiset rupesivat saamaan otetta pelistä, ja peli kääntyi täysin vieraiden hallinnaksi. Avausmaali nähtiin reilun puolen tunnin jälkeen, kun Luke Shaw laukoi pomppivan pallon takakulmaan.

United tuplasi johtonsa, kun kamppailua oli pelattu 41. minuuttia. Odion Ighalo pääsi tuikkaamaan pallon maaliin rangaistusalueen sisältä. Maali oli toinen nigerialaishyökkääjälle punapaidoissa. Ighalo saapui seuraan tammikuussa.

Manchester United

@ManUtd
So far, so good at Pride Park 👊

#EmiratesFACup #MUFC

Morgan Whittakerilla oli oiva mahdollisuus tuoda kotijoukkue maalin päähän toisen jakson alkupuolella, mutta hänen puskunsa leijui hieman takatolpan ohi.

Vieraat ratkaisivat ottelun lopullisesti 70. minuutilla, kun Ighalo iski illan toisen osumansa. Pallo kimposi hyökkääjälle hieman onnekkaasti boksin sisällä, ja nigerialainen laukoi pallon voimalla maalin kattoon.

2 - Odion Ighalo has scored his first brace for an English club since netting twice for Watford against Liverpool in a Premier League tie in December 2015. Threat. #FACup #DERMUN

Molemmilla joukkueilla oli vielä hyviä paikkoja ottelun lopussa, mutta lisäosumia ei nähty. Lähimpänä kävi Rooney, joka jo toistamiseen hätyytteli Unitedin maalia vapaapotkusta melko kaukaa. Romero kuitenkin venyi komeaan torjuntaan.

1896-97 - Derby have lost their last eight FA Cup ties against Man Utd, most recently in the third round in 2018. The last time they beat them in this competition was in the quarter-final of the 1896-97 campaign. Disagreeable. #FACup