66 alasarjaseuraa on kirjoittanut Englannin jalkapalloliitolle FA:lle avoimen kirjeen, jossa ne pyytävät sitä kiireellisesti harkitsemaan uudelleen päätöstä mitätöidä niiden kausi.

FA ilmoitti viime viikolla, että kaikki miesten jalkapallosarjat kuudenneksi korkeimman sarjaportaan alapuolella keskeytetään ja niiden tämän kauden tulokset mitätöidään koronavirustilanteen takia. Sama koskee myös naisten sarjoja toiseksi korkeimmasta sarjatasosta alaspäin.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kyseisissä sarjoissa ei tapahdu nousuja tai putoamisia. FA:n valtuusto ei ole vielä vahvistanut päätöstä.

– Meidän huolemme perustuu pääasiassa tarpeettomaan ja selittämättömään kiireeseen, jolla tähän päätökseen päädyttiin, sekä siihen, että olennaista dialogia ja neuvottelua asianomaisten seurojen kanssa ei käyty ollenkaan, kirjoittavat seurat kirjeessä.

– Lisäksi tämä päätös jättää huomiotta seurojen käyttämät miljoonat punnat ja lukemattomat tunnit, joten sillä on kriittisiä taloudellisia seurauksia.

Kirjeessä sanotaan, että seurat saattavat hakea ratkaisua tilanteeseen oikeusteitse, jos niiden kanssa ei päästä yhteisymmärrykseen.

Lähde: BBC