Wolverhampton rikkoi tänä kesänä siirtoennätyksensä, kun se hankki hyökkääjä Fábio Silvan portugalilaisesta Portosta 40 miljoonalla eurolla.

Portugalilaislähteiden mukaan Porto maksaa tuosta summasta seitsemän miljoonaa euroa pelaaja-agentti Jorge Mendesin Gestifute-agentuurille, vaikka Mendes tai hänen firmansa eivät edusta 18-vuotiasta Silvaa.

Silva pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Porton edustusjoukkueessa. Hän teki debyyttikaudellaan miesten peleissä 21 otteluun yhteensä kolme maalia. Portugalin nuorten maajoukkueissa Silva on paukutellut maaleja liukuhihnalta.

Wolverhamptonin omistava Fosun International on aiemmin sanonut, että Mendes toimii seurassa neuvonantajana. Useat Wolvesin pelaajat, kuten Rui Patrício, João Moutinho ja Raúl Jiménez sekä manageri Nuno Espírito Santo ovat Gestifuten asiakkaita.

Jorge Mendes (ylärivissä vasemmalla) seuraamassa Wolverhamptonin ottelua keväällä 2018. Kuva: Getty Images

Myös Wolvesin entinen laitapuolustaja, Tottenhamiin tänä kesänä siirtynyt Matt Doherty vaihtoi Gestifuten leiriin Wolvesissa pelatessaan, kertoi The Times tammikuussa. Tottenhamissa Dohertya valmentaa José Mourinho, joka kuuluu myös Mendesin asiakkaisiin.

Gestifuten ja Mendesin tunnetuin asiakas on Portugalin maajoukkueen ja Juventuksen supertähti Cristiano Ronaldo.

Lähteet: Daily Mail, O Jogo