Fantasy Premier League ja Valioliiga pärähtävät käyntiin taas tänään kello 14:30. Tässä FPL-artikkelissa käymme läpi viehättävimpiä hyökkääjävaihtoehtoja GW11:n alla.

Hyökkääjien valitseminen on ollut hyvin hankalaa tällä(kin) kaudella. Kauden alussa Norwichin suomalaistähti Teemu Pukki (£6.9m), Arsenalin maalitykki Pierre-Emerick Aubameyang (£11.1m) ja Manchester Cityn argentiinalaiskärki Sergio Agüero (£12.1m) takoivat kaikki säännöllisesti tehoja viikosta toiseen.

Kyseisten hyökkääjien maalitahti on kuitenkin hidastunut vahvan alkukauden jälkeen, tehden sijaa uusille vaihtoehdoille. Jos suunnittelet vielä viime hetkien vaihtoja ennen GW11:n deadlinea (kello 13:30), tässä on kolme erittäin vahvaa kandidaattia hyökkäyksesi tueksi.

Jamie Vardy, Leicester – £9.3m

Jamie Vardy on tehnyt 18 maalia 20 ottelussa Brendan Rodgersin alaisuudessa. (Kuva: Getty Images)

Leicester on aloittanut kautensa äärimmäisen vahvasti. Viime viikonloppuna Brendan Rodgersin joukkue todella näytti kyntensä, kun se murjoi Southamptonia peräti 9-0-lukemin St Mary’s Stadiumilla.

Ottelun kirkkain tähti oli Leicesterin ikuinen sankari Jamie Vardy, joka teki ottelussa hattutempun yhdessä Ayoze Pérezin (£6.1m) kanssa. Vardylla on kasassa jo yhdeksän maalia tällä kaudella, eikä häntä kannata jättää FPL-joukkueen ulkopuolelle.

Vaikka Vardy jääkin odotettujen maalien (xG) tilastovertailussa 12 muun Valioliiga-hyökkääjän varjoon, hänen kliinisyytensä maalin edessä on maailmanluokkaa. Kokenut englantilaiskärki ei tarvitse montaa maalipaikkaa upottaakseen pallon reppuun. Vardy on viimeistellyt tällä kaudella yhdeksän maalia vain 20 laukauksesta, mikä kiteyttää hänen vaarallisuutensa Leicesterin hyökkäyksessä.

Leicester kohtaa seuraavassa seitsemässä ottelussaan vain yhden ”TOP6-seuran”, nimittäin heikkovireisen Arsenalin. Vaikka Vardyn hinta onkin melko korkea, sen voi odottaa ainoastaan nousevan.

Tammy Abraham, Chelsea – £7.8m

Tammy Abraham on noussut Frank Lampardin suosikiksi. (Kuva: Getty Images)

Chelsea on päässyt Frank Lampardin alaisuudessa melkoiseen lentoon hankalan alkukauden jälkeen. Keskiviikkona joukkue hävisi Manchester Unitedille Englannin Liigacupissa, mikä katkaisi sinipaitojen seitsemän ottelun mittaisen voittoputken. Valioliigan puolella Chelsea on kuitenkin vielä neljän ottelun voittoputkessa.

Chelsean akatemiakasvatti Tammy Abraham on sementoinut paikkansa joukkueen ykköskärkenä Michy Batshuayin (£6.6m) ja Olivier Giroud’n (£6.7m) edellä maalattuaan jo kahdeksan kertaa tämän kauden Valioliigassa. Alle kahdeksan miljoonan punnan kustannus on myös erittäin pieni hinta lontoolaisjoukkueen tehokkaimmasta pelaajasta.

Vaikka Abraham ei olekaan onnistunut maalinteossa viimeiseen kahteen sarjapeliin, hän on yhä erittäin kannattava vaihtoehto FPL-joukkueesi hyökkäykseen. Myös tilastot osoittavat, että Abraham tulee juhlimaan maalia taas pian.

Muihin Valioliiga-hyökkääjiin verrattuna Abraham on laukonut eniten kohti maalia (kahdeksan laukausta) viimeisen viiden ottelun aikana. Nuori englantilaiskärki on myös yrittänyt maalintekoa kolmanneksi eniten (16) saman ajanjakson aikana, jääden tilastoissa vain Gabriel Jesusin (17, £9.5m) ja Neil Maupayn (19, £6.0m) varjoon.

Chelsealla on luvassa paljon lupaavia otteluita Valioliigan puolella, sillä se ei kohtaa seuraavan seitsemän kierroksen aikana kuin yhden ”TOP6-seuran” (Manchester Cityn, GW13). Tänään joukkue matkustaa sarjajumbo Watfordin vieraaksi, joka ei ole vielä voittanut yhtään ottelua tämän kauden Valioliigassa.

Marcus Rashford, Man United – £8.4m

Marcus Rashford (oik.) on tulikuumassa vireessä. (Kuva: Getty Images)

Tällä hetkellä Manchester Unitedin ykköshyökkääjä Marcus Rashford näyttää melko vastustamattomalta lisäykseltä minkä tahansa FPL-joukkueen hyökkäykseen.

Rashford on kerännyt kahdelta viimeiseltä ottelukierrokselta peräti 18 pistettä, onnistuttuaan maalinteossa sekä Liverpoolia että Norwichia vastaan. Hän oli kuitenkin kovimmillaan keskiviikkona, kun Manchester United pudotti Chelsean Liigacupista Stamford Bridgellä. Rashford osui sinipaitojen verkkoon sekä pilkulta että vapaapotkusta, ratkaisten Unitedin paikan Liigacupin kahdeksan parhaan joukossa lähes yksikätisesti.

Mahtavasta suorituksestaan huolimatta Rashford sai kolauksen polveensa Chelsea-ottelun loppuhetkillä, minkä takia hän on FPL:n mukaan pelikunnossa vain 75% varmuudella. Ole Gunnar Solskjær oli kuitenkin toiveikas Rashfordin suhteen, ja painotti myös Anthony Martialin (£7.6m) tärkeyttä Rashfordin peliesityksissä. Ranskalaishyökkääjän pelatessa keskellä, Rashfordilla on mahdollisuus kukoistaa myös vasemman laidan kautta. Viime viikon Norwich-voitossa kaksikko pelasi erittäin hyvin yhteen, tehden Unitedin hyökkäyksestä saman tien pelottavamman.

Muihin Valioliigan hyökkääjiin verrattuna Rashford on yrittänyt maalintekoa neljänneksi eniten tällä kaudella (29 kertaa). Hän ei kuitenkaan ole vaarallinen vain viimeistelynsä kanssa, vaan myös maalipaikkoja luodessa. Rashford on luonut joukkuetovereilleen peräti 13 maalipaikkaa viimeisen 10 ottelukierroksen aikana, jääden vain Bournemouthin Joshua Kingin (14, £6.3m) ja Watfordin Gerard Deulofeun (15, £6.1m) taakse.

Manchester United kohtaa seuraavassa neljässä ottelussaan Bournemouthin (vieraissa), Brightonin (kotona), Sheffield Unitedin (v) ja Aston Villan (k). Rashfordin maaliputken voi täten toivoa jatkuvan vielä pitkään.

Lähteet: Fantasy Premier League, Transfermarkt, The Athletic