Valioliigan toinen ottelukierros tuli eilen maanantaina päätökseen, kun Wolverhampton ja Manchester United jäivät 1-1-tasapeliin Molineux Stadiumilla.

Fantasy Premier Leaguen puolella suurin osa managereista kärsi ensimmäistä ottelukierrosta hankalemmasta viikonlopusta, kun useat FPL:n kalliimmat pelaajat jäivät ilman suuria pistepotteja. Keskiarvoltaan managerit saivatkin vain 41 pistettä tältä kierrokselta.

Olemme listanneet GW2:n isoimmat hitit ja hudit, katsoen samalla kohti ensi perjantaina starttaavaa GW3:sta.

Hitit:

Kevin de Bruyne

Manchester Cityn keskikenttämies Kevin de Bruyne (£9.6m) osoitti tärkeytensä Pep Guardiolan miehistölle viime lauantain huippuottelussa Tottenhamia vastaan kahdella kauniilla maalisyötöllä ja 11 FPL-pisteellä. Belgialaistähti on täydessä kunnossa luultavasti Valioliigan paras pelintekijä, joten hänen piste/hinta -suhteensa suorastaan huutaa lisää ostajia. Luvassa on myös viehättävän näköinen otteluohjelma.

FPLPiglet 🐷

@FPLPiglet
🇧🇪 KEVIN DE BRUYNE 🇧🇪

I think he will be extreme value over the next gameweeks 👀

Played like a forward vs. Spurs.

Upcoming fixtures:
bou - BHA - nor - WAT
(Fixtures are great until Liverpool away in GW12.)

1/2

#FPL

Evertonin puolustus

Everton on avannut valioliigakautensa kahdella nollapelillä. Erityisesti Jordan Pickford (£5.6m), Lucas Digne (£6.0m) ja Yerry Mina (£5.5m) ovat napsineet vahvat pisteet Evertonin ensimmäisistä otteluista, herättäen samalla FPL-managereiden huomion. Marco Silvan miehistö kohtaa seuraavan 11 ottelun aikana vain kaksi viime kaudella TOP4:ään sijoittunutta joukkuetta, joten luvassa on varmasti lisää nollapelejä. Evertonin puolustajat näyttäisivätkin olevan nyt melko must have -tavaraa.

Teemu Pukki

Teemu Pukin suosio myös FPL:ssä nousi viime lauantain jälkeen uusiin korkeuksiin, kun suomalaiskärki tykitti tiensä Valioliigan maalipörssin kärkisijoille uskomattomalla hattutempulla Newcastlea vastaan. Norwich-hyökkääjä kerää enemmän ja enemmän omistajia, minkä takia hänen hintansa on nyt jo £6.7m. Seuraavaksi vastaan asettuu puolustusongelmista kärsivä Chelsea, joka on päästänyt ensimmäiseen kahteen otteluunsa jo viisi maalia. Jää nähtäväksi, löytyykö Pukille tälläkään kertaa pysäyttäjää.

Fantasy Premier League

@OfficialFPL
SCOUT: Pukki had six shots on target against Newcastle, the most of any player in GW2

Over 450,000 #FPL bosses have already signed the Norwich forward ahead of GW3...

Erityismaininta myös Valioliigan FPL-sarjan kärkipaikan vieneelle Janne Paavolaiselle, joka käytti triplakapteeni-chippinsä Pukkiin ja tienasi peräti 51 pistettä pelkästään Huuhkajat-tähden voimin. Paavolaisen Golddigger -joukkue keräsi toiselta ottelukierrokselta yhteensä 111 pistettä. Vahvaa tekemistä!

Hudit:

Liverpoolin puolustus

Liverpoolin heikot esitykset puolustuspäässä ovat aiheuttaneet harmia useille FPL-managereille. Suurin osa managereista lähti kauteen 1-2 Liverpool-puolustajan voimin (Virgil van Dijk suosituin 52 omistajuusprosentin voimin), mutta päästetyt maalit sekä Norwichia että Southamptonia vastaan ovat johtamassa useisiin myynteihin, kun seuraavaksi vastaan asettuu Arsenal. Adriánin (£4.5m) otteet eivät ole täysin vakuuttaneet, joten ensimmäistä nollapeliä voidaan joutua pahimmassa tapauksessa odottamaan vielä pidemmän aikaa. Kenties katseet tulisi suunnata Evertonin ja Manchester Cityn puolustajien puoleen?

Mohamed Salah

Monet managerit ottivat tietoisen riskin Mohamed Salahin (£12.5m) kanssa ennen GW2:sta. Maalin ja maalisyötön Norwichia vastaan rekisteröinyt egyptiläishyökkääjä oli viime keskiviikkona pelannut peräti 120 minuuttia Chelseaa vastaan UEFA Super Cupissa, joten hänen pelikunnostaan ei ollut täyttä varmuutta. Jopa 1 814 518 manageria kuitenkin asetti Salahin kapteenikseen ja joutui pettymään pahemman kerran, kun ilman tehomerkintöjä jäänyt laituri otettiin vaihtoon 78 minuutin pelin jälkeen. Hän oli suosituin kapteenivalinta tällä kierroksella.

Fantasy Premier League

@OfficialFPL
SCOUT: Salah (£12.5m) starts against Southampton after playing 120 minutes midweek against Chelsea

With a goal and assist in GW1 he comes into GW2 as the most captained player, with 1,815,518 managers handing him the armband

#FPL #SOULIV

Leicesterin hyökkäys

Leicester on aloittanut kautensa vaisusti. Ensimmäisessä valioliigaottelussa joukkue jäi maaleitta Wolverhamptonia vastaan. Sunnuntaina Chelseaa vastaan Jamie Vardy (£9.0m), James Maddison (£7.0m) ja Ayoze Pérez (£6.5m) missasivat kaikki hyviä maalipaikkoja, jättäen useat kolmikkoon turvauttuneet FPL-managerit tyytymättömiksi. Seuraavaksi vastaan asettuvat kuitenkin Sheffield United ja Bournemouth, joten ei välttämättä kannata käyttää vaihtoja Leicesterin pelaajiin – vielä.

Fantasy Premier League

@OfficialFPL
SCOUT: Jamie Vardy has no #FPL attacking return in his last four #PL starts

Vardy Party on hold❗

#CHELEI

Fantasy Premier League

@OfficialFPL
SCOUT: No ️⚽️ or 🇦 for Ayoze Perez at Stamford Bridge

He was the most-selected player on show owned by 14.7% of #FPL managers

#CHELEI