Maajoukkuetauko on viimein taputeltu, joten on aika kääntää katseet taas Valioliigan ja Fantasy Premier Leaguen pariin.

Viidennen ottelukierroksen lähestyessä alkua, käymme läpi kovimmat kandidaatit GW5:n kapteeniksi.

Raheem Sterling, £12.3m

Manchester Cityn matkustaessa Norwich Cityn vieraaksi Carrow Roadille, Pep Guardiolan luottomies Raheem Sterling on jykevä valinta kierroksen kapteeniksi. Norwichilta puuttuu tukku tärkeitä pelaajia loukkaantumisten takia, ja Sterling näyttäisi olevan elämänsä kunnossa. Seura- ja maajoukkuepelit mukaan lukien Sterling on tehnyt jo kahdeksan maalia ja antanut neljä maalisyöttöä seitsemään otteluun. Hänen lisäkseen maajoukkuetauolla loistanut Kevin de Bruyne (£9.8m) ja Vincent Kompanyn jäähyväisottelussa tatsia ylläpitänyt Sergio Agüero (£12.1m) ovat hyviä vaihtoehtoja City-kapteeniksi.

Harry Kane, £11.0m

Harry Kane loisti vastaavasti maajoukkuetauon aikana paukuttaen tehot 4+1 kahteen Englannin EM-karsintaotteluun. Viime kierroksilla Newcastlelle hävinnyt ja Arsenalin kanssa tasan pelannut Tottenham isännöi lauantaina Crystal Palacea. Joukkue on kasvojen pesun edessä, eikä ottelusta ole varaa ottaa kuin täydet kolme pistettä. Crystal Palace on ollut tällä kaudella vahva puolustussuuntaan, mutta Kanen ja Heung-min Sonin (£9.5m) uskotaan tuottavan tarpeeksi vaikeuksia Roy Hodgsonin matalalle blokille.

Mohamed Salah, £12.5m

Liverpool isännöi lauantain avausottelussa Newcastlea Anfieldilla. Newcastle tulee todennäköisesti ryhmittymään kamppailuun puolustusvoittoisesti, joten kotijoukkueen uskotaan nauttivan suuresta pallonhallintaprosentista. Liverpoolin kolme huippuhyökkääjää, Mohamed Salah, Sadio Mané (£11.5m) ja Roberto Firmino (£9.5m), pystyvät sahaamaan lävitse seepra-paitojen viiden miehen linjasta, ja maaleja voidaan nähdä useampi kappale.

Salah ja Mané saivat kumpikin ottaa maajoukkuetauon rennosti, joten kumpikin heistä lähtee kaatamaan Newcastlea tuorein jaloin. Salah tulee todennäköisesti olemaan FPL:n suosituin kapteenivalinta GW5:lle, joten olemme tästä syystä kallistuneet vertailussa hieman hänen puoleensa.

Pierre-Emerick Aubameyang, £11.0m

Arsenal vierailee sunnuntaina Watfordissa, eikä joukkue voi olla täysin varma siitä, minkälainen joukkue heitä vastaan asettuu. Vain yhden pisteen ensimmäisestä neljästä ottelustaan napannut Watford erotti manageri Javi Gracian viime viikolla korvatakseen hänet joukkueen entisellä päävalmentajalla Quique Sánchez Floresilla. Onko Watfordin pakka nyt täysin sekaisin vai nouseeko taitotaso uusiin korkeuksiin vanhan ja tutun luotsin alla?

Arsenalin tähtikärki Pierre-Emerick Aubameyang voi olla parhaimmassa tapauksessa nappivalinta FPL-joukkueesi kapteeniksi. Alexandre Lacazette (£9.4m) on sivussa nilkkavamman takia, joten Aubameyang pelaa tutulla pelipaikallaan hyökkäyksen keskellä. Nicolas Pépé (£9.4m) tuo tukea laidalta, ja mahdollisuudet voittoon ovat mahdolliset. Aubameyang on aloittanut kautensa vahvasti, tehden kolme maalia ensimmäiseen neljään otteluunsa.

Daniel James, £6.2m

Jos tykkäät ottaa riskejä, Manchester Unitedin Daniel James on täydellinen valinta kantamaan kapteeninnauhaasi tällä kierroksella. Nuori laitahyökkääjä on aloittanut valioliigakautensa odotettua paremmin, tykittäen kolme kaunista maalia ensimmäiseen neljään otteluunsa. Maajoukkuetauolla hän osui myös kertaalleen Walesille, joten pelivire on selkeästi tallella. Manchester United isännöi lauantaina Leicesteriä, ja koska Anthony Martial (£7.7m) on yhä sivussa reisivammansa takia, James tulee mitä tödennäköisimmin avaamaan ottelun kentän vasemmalla laidalla.