Valioliigan ja Fantasy Premier Leaguen kuudes kierros käynnistyy perjantaina. Jopa maanantaille asti ulottuvan ottelurumban ylle on kuitenkin kertynyt tummia pilviä, sillä FPL:n kolmanneksi omistetuin pelaaja James Rodríguez (£8.0) on loukkaantunut.

Evertonin manageri Carlo Ancelotti ilmoitti torstai-iltapäivänä, ettei kolumbialainen pelintekijä pelaa sunnuntain vieraskamppailua Southamptonia vastaan.

Rodríguezin poissaolo johtaa todennäköisesti useisiin myynteihin FPL-managerien keskuudessa, minkä takia olemme listanneet kolme kovinta kandidaattia Toffees-tähden tilalle samasta hintaluokasta.

Jos päätät vaihtaa Rodríguezin pois, kannattaa päätös tehdä ajoissa. GW6:n deadline koittaa jo perjantaina kello 20:30 Suomen aikaa.

Jack Grealish – £7.2

Vaikka Gareth Southgate ei huoli Jack Grealishia Englannin A-maajoukkueen avauskokoonpanoon, voi hänestä olla runsaasti hyötyä sinun FPL-joukkueellesi.

Löytyykö Jack Grealish jo sinun FPL-joukkueestasi? Kuva: Getty Images

Aston Villan kapteeni ja pelintekijä on loistava vaihtoehto Rodríguezin tilalle. Grealish on aloittanut kauden vahvasti ja on erinomaisessa vireessä. Viimeiseen kolmeen otteluun Villa-tähti on sekä tehnyt että syöttänyt kolme maalia.

Aston Villan seuraavat ottelut ovat myös erittäin houkuttelevia, joten tehopisteitä on varmasti luvassa lisää. Villan 10 seuraavasta jopa seitsemän näyttää FPL:n vastustajavertailussa vaaleanvihreää.

Chelseasta lainattu Ross Barkley (£5.9) tarjoaa puolestaan halvemman reitin Aston Villan hyökkäykseen, jos tavoitteenasi on kerätä varoja toisiin kohteisiin. Keskikenttäpelaaja on tehnyt tällä kaudella maalin sekä Liverpoolia ja Leicesteriä vastaan.

Phil Foden – £6.6

Manchester Cityn hyökkäävä keskikenttäpelaaja Phil Foden on toinen erinomainen vaihtoehto Rodríguezin tilalle.

Phil Foden voi loistaa West Hamia vastaan. Kuva: Getty Images

20-vuotias huippulupaus on sekä tehnyt että syöttänyt yhden maalin Cityn viimeisessä neljässä valioliigaottelussa.

Keskiviikkona Foden pelasi vain 22 minuuttia Mestarien liigan lohkokamppailussa FC Portoa vastaan, mutta syötti jälleen yhden maalin. Vähäinen peliaika povaa hänelle myös avauksen paikkaa lauantain vieraskappailuun West Hamia vastaan.

Tehopisteiden ulkopuoliset tilastot antavat myös osoituksen Fodenin vaarallisuudesta. Hän on laukonut kahdeksan kertaa ragaistusalueen sisältä tämän kauden Valioliigassa. Ainoastaan 11 kertaa laukonut Mohamed Salah (£12.3) ja 10 kertaa laukonut Sadio Mané (£11.9) ovat yltäneet parempiin lukemiin.

Wilfried Zaha – £7.2

Wilfried Zaha ei saanut tänäkään kesänä siirtoa pois Crystal Palacesta. Kenties hänestä olisi kuitenkin käyttöä sinun FPL-joukkueessasi?

Jatkuisiko Wilfried Zahan maalitehtailu Fulhamia vastaan? Kuva: Getty Images

Norsunluurannikkolaislaituri on nauttinut vahvasta alusta uuteen Valioliiga-kauteen. Zaha on tehnyt jopa neljä maalia viiteen ensimmäiseen otteluunsa ja kerännyt tililleen komeat 35 FPL-pistettä. Viime kauden maalisaldo on siis jo tässä vaiheessa täynnä!

Crystal Palace kohtaa seuraavan kuuden ottelunsa aikana Burnleyn, Newcastlen sekä kaikki kolme sarjanousijaa. Lisää täysosumia voi siis hyvinkin olla luvassa.

Zaha on pelannut täydet minuutin kauden jokaisessa ottelussa, joten peliajasta ei ainakaan tarvitse stressata. Europelitkään eivät tuo hänelle ylimääräistä rasitetta, mikä tekee hänestä entistä houkuttelevamman vaihtoehdon Rodríguezin tuuraajaksi.

TSEKKAA VALIOLIIGA.COMIN FPL-LIIGAN SARJATILANNE TÄÄLTÄ JA LIITY MUKAAN