Mestarien liigan välierät käynnistyvät vappuaattona, kun Tottenham saa upouudelle kotistadionilleen vieraaksi Ajaxin. Kumpaakaan joukkueista ei ennustettu kauden alla kisassa näin pitkälle, joten loppuottelussa nähdään joka tapauksessa yksi yllättäjäjoukkue.

Tottenhamin hyökkäyksessä aloittaa mitä luultavimmin 34-vuotias espanjalaiskonkari Fernando Llorente, sillä Spursin supertähti Harry Kane kärsii yhä nilkkavammasta. Heung-Min Son on puolestaan avausosassa pelikiellossa.

Tottenhamin kenraaliharjoitus ottelua varten meni penkin alle, sillä se hävisi lauantaina kotistadionillaan West Hamille 0-1. Sekä tappio että takaiskumaali olivat Tottenhamin ensimmäiset uudella uljaalla areenallaan. Fernando Llorente toivookin, että lauantain tappio toimisi herätyksenä Spursille ennen Ajaxin kohtaamista.

– Kaikkien täytyy nyt herätä. Jos me pelaamme samalla tavalla tiistaina, häviämme helposti ottelun, espanjalainen sanoi Sky Sportsille.

– Emme pelanneet siten, miten fanit ansaitsevat. Meidän täytyy pystyä parempaan. Se oli derbyottelu ja tärkeä valmistauminen ennen Mestarien liigaa.

– En tiedä, miksi pelasimme niin huonoesti. Meidän täytyy parantaa, jos haluamme kaataa Ajaxin.

Llorente pelasi Mestarien liigan finaalissa vuonna 2015, kun hän edusti vielä Juventusta. Puolivälierien taistossa Manchester Cityä vastaan hän teki ratkaisumaalin. Tyylipisteitä ei maalilla kahmittu, mutta osuman merkitys oli sitäkin suurempi.

– Tein sen maalin lonkallani, ensimmäistä kertaa urani aikana. Se oli kuitenkin varmasti urani tärkein maali, koska sen avulla pääsimme Mestarien liigan välieriin, Llorente myhäilee.

[readmore from=Tottenham]

– Ei ole aina helppoa olla pelaamatta, mutta olen vahva. En ole uusi tai nuori pelaaja, vaan minulla kokemusta. Taistelen aina ja yritän saada tilaisuuteni.

– Jos saan Ajaxiakin vastaan tilaisuuden pelata, yritän pelata niin hyvin kuin osaan ja tehdä maalin. Me tarvitsemme Ajaxia vastaan voiton ja nollapelin.

– Tuollaiseen peliin ei tarvitse erikseen syttyä, koska jokaisen pelaajan asenne on erilainen kuin West Hamia vastaan. Mutta jos pelaamme Ajaxia vastaan samoin, häviämme varmasti, Llorente varoittaa.