Arsenal menettämässä hyökkääjälupauksen – toimitaanko tällä kertaa harkiten?

© Kuva: Getty Images

Arsenalin 19-vuotias kärkipelaaja Folarin Balogun on jättämässä seuran. New Yorkissa syntynyt seuran akatemiakasvatti on pelannut tällä kaudella alle 23-vuotiaiden ryhmässä kovilla tehoilla; 15 Premier League 2:n ottelussa on syntynyt 10 maalia.

Jo hyvän aikaa yhtenä Gunnersin isoimmista hyökkäyspään lupauksista pidetty pelaaja on edustajineen käynyt neuvotteluita uudesta sopimuksesta, mutta ne näyttävät nyt päätyneen umpikujaan. Nuorelle tekijälle on tiettävästi tarjuttu maltillista perussopimusta, joka sisältäisi suorituksiin perustuvia lisähoukuttimia.

Balogun allekirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa helmikuussa 2019, ja se umpeutuu vuoden kuluttua. Mestaruussarjan Brentford teki tästä 5 miljoonan punnan tarjouksen tammikuussa, mutta Arsenal hylkäsi sen uskoen, että löytäisi ratkaisun nuorukaisen pitämiseksi seurassa.

Nyt ollaan siis taipumassa siihen, että Balogun jättää seuran. Arsenalin uskotaan pyrkivän siirtosopimukseen, johon sisällytettäisiin pykälä pelaajan mahdollisesta seuraavasta siirrosta.

Arsenalilla on riveissään junioripuolelta nousseista kärkipelaajista jo läpimurtoaan tekemässä oleva Eddie Nketiah, sekä edustusringissä nähty Tyreece John-Jules. Balogun voidaan siis päästää lähtemään, mutta tämän mahdollista kehitystä, ja sen myötä markkina-arvon nousua jatkossa pyritään siirtoneuvotteluissa ennakoimaan.

Lähteet: The Athletic, GOAL