Football Leaks: Pep Guardiolan Man City-sopimuksen päivämäärä hämmästyttää

© Kuva: Getty Images

Pep Guardiola on ollut Manchester Cityn manageri Transfermarktin mukaan 1.7.2016 alkaen. Tuolloin virallisesti alkanut työrupeama on varmasti ollut onnistunut kaikkien osapuolien mielestä.

Barcelona-taustainen valmentaja oli jo saapuessaan hyvin kokenut, menestynyt, ja lisäksi hahmona sellainen, joka helpottaa esimerkiksi julkisuudessa toimimista. Guardiola on pätevä suustaan, ja osaa käyttäytyä erilaisissa tilanteissa, mikä ei lainkaan kattavasti päde valioliigavalmentajiin ylipäänsä.

Saksalainen Der Spiegel on viime päivinä julkaissut sarjan artikkeleita, joissa ruoditaan Football Leaksin paljastuksia kulissien takaisesta toiminnasta. Manchester City on saanut osansa, ja lisää lienee luvassa. Yksi julki tulleista tiedoista koskee seuran ja Guardiolan välistä sopimusta. Valmentaja värvättiin tietojen mukaan luultua aikaisemmin; sopimus on allekirjoitettu jo 10. lokakuuta, 2015.

Tämän paljastuksen mukaan katalonialainen oli siis vain kahta kuukautta aiemmin aloittanut kauden Bayern Münchenin kanssa, kun veti puumerkkinsä kontrahtiin.

Sopimus päätettiin pitää salassa, mutta Mirror ehti muutaman viikon sisään sen syntymisestä julkaista juorun, jonka mukaan Manchester Cityn urheilujohtaja Txiki Begiristain ja Guardiola olivat tavanneet Barcelonassa. Jutussa arveltiin luonnollisesti  kyseessä olleen sopimusneuvottelut.

City ei tässä tilanteessa ollut lehdistönvapauden suuri ystävä, vaan reagoi. Seuran lehdistöedustaja Simon Heggie kirjoitti sisäisessä sähköpostissa asiasta.

– Soitan hänelle ja sanon, että me haluamme heidän poistavan sen jutun.

Näin myös tapahtui, ja viesti seuran kannasta välitettiin tiedotusvälineille laajemminkin.

– Kirjoitan viestin muille median edustajille ja sanon, että heidän pitäisi jättää artikkeli huomiotta, Heggie jatkoi.

City sai tahtonsa läpi, ja asiasta kuultiin seuraavaksi sen itse tiedottaessa siitä kuukautta myöhemmin.


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!