Chelsea-legenda Frank Lampardin ensimmäinen kokonainen kausi managerina on lähtenyt vaihtelevalla menestyksellä käyntiin.

Mestaruussarjan Derbya valmentava Lampard johdatti joukkonsa kauden ensimmäisessä sarjapelissä 2-1-voittoon Readingista. Seuraavana vuorossa oli niin ikään manageria vaihtanut Leeds, jonka peräsimessä häärii tällä hetkellä argentiinalainen Marcelo Bielsa.

Bielsaa pidetään eräänlaisena valmentajien valmentajana, vaikka hänen saavutuksensa pokaalien määrissä on varsin vaatimaton useisiin kollegoihin verrattuna. Kokenut argentiinalainen on kuitenkin ollut pallonhallintaan perustuvan pelitavan edelläkävijöitä ja uranuurtajia. Muun muassa Manchester Cityä luotsaava Pep Guardiola on maininnut Bielsan olevan yksi esikuvistaan.

Lauantaina myös Lampard sai kokea Bielsan ryhmän ”pesukoneen” täydessä vaikutuksessaan. Leeds voitti Derbyn peräti 4-1 ja laittoi pystyyn juurikin bielsamaisen näytöksen.

Katso video Bielsan Leedsistä purkamassa Derbyn prässiä.

coachdogge

@coachdogge
Clip from #Bielsa's #Leeds. Great triangular combinations, line-breaking passes & more!

Myös hyökkääjälegenda Gary Lineker pääsi kuittailemaan Lampardille sosiaalisessa mediassa tämän valmentajan uran ensimmäisestä tappiosta. Lampard toimi pelaajauransa jälkeen televisiolähetyksissä asiantuntijana, ja Lineker vihjasi, että vielä on mahdollisuus vaihtaa niihin hommiin takaisin.

– Leeds johtaa Derbya 3-1. BT Sportin Mestarien liigan lähetykset alkavat taas syyskuun puolivälissä, jos vielä kiinnostaa, Frank?

Gary Lineker

@GaryLineker
Leeds are 3-1 up at Derby. @btsport’s Champions League coverage starts again in mid September if you’re interested Frank?