Chelsean entinen pelaaja Craig Burley epäilee, onko seuralegenda Frank Lampard oikea valinta joukkueen uudeksi manageriksi.

Maurizio Sarri jätti Chelsean managerin pestin sunnuntaina ja siirtyi Juventukseen valmennettuaan lontoolaisseuraa vain yhden kauden ajan.

Italialaisluotsi Sarri, 60, johdatti Chelsean kolmanneksi Valioliigassa ja liigacupin loppuotteluun, jonka Manchester City voitti lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Sarri saavutti myös ensimmäisen pokaalinsa valmentajana, kun hän vei Chelsean Eurooppa-liigan mestaruuteen.

Hänen seuraajakseen on huhuttu 40-vuotiasta Lampardia, joka edusti Chelseaa pelaajaurallaan 13 vuotta ja nousi seuran kaikkien aikojen maalintekijäksi.

[readmore from=Frank-Lampard]

Lampard on yksi suurimmista legendoista Chelsean historiassa, mikä vääristää Burleyn mukaan joukkueen kannattajien ajattelua.

Burleyn mukaan Lampardin pestaamista Chelseaan tai edes siitä keskustelemista pidettäisiin naurettavana, jos Lampardilla ei olisi vastaavaa historiaa seuran kanssa.

Lampard päätti juuri ensimmäisen kautensa managerina. Hän johdatti Derbyn Mestaruussarjan nousukarsintafinaaliin, mutta paikan Valioliigaan vei Aston Villa maalein 2-1.

Burleyn mukaan vanhojen tuttujen palkkaaminen ei ole oikea ratkaisu, kun seuralla on isoja pulmia perattavana. Hän otti toiseksi esimerkiksi Manchester Unitedin, jota valmentaa nykyään seuralegenda Ole Gunnar Solskjær.

– Se on uskomatonta, jos vertaillaan kahta tyyppiä, jotka menevät isoihin seuroihin, Solskjæria ja Lampardia. He ovat kummatkin maltillisia, älykkäitä ja kokeneita jalkapalloihmisiä, kommentoi Burley ESPN:lle.

– Mutta kannattajien keskuudessa vallitseva käsitys on uskomaton, se lähes sumentaa ison kuvan ja sokaisee heidät.

– Jos Solskjær ja Lampard, erityisesti Lampard – jos hänellä ei olisi mitään yhteyttä Chelseaan ja hän olisi valmentanut yhden vuoden Derbyä, niin tälle naurettaisiin.

Burley antoi Lampardille kunniaa onnistuneesta ensimmäisestä sesongista valmentajana, mutta hänen mielestään ajatus Lampardista Chelsean managerina on käsittämätön.

– Loppujen lopuksi Derby epäonnistui, mutta se oli enemmän kuin ihan hyvä ensimmäinen kausi. Mutta jos hänellä ei olisi mitään yhteyttä seuraan, niin tätä nimitystä pilkattaisiin.

– Monilla kannattajilla tuntuu olevan hullu mielikuva, että joku ymmärtää seuraa vain koska hän pelasi siinä seurassa.