Frank Lampard ei ollut uskoa silmiään, kun Leeds palkittiin FIFA:n Fair Play -palkinnolla.

Palkitsemisperusteissa Leeds osoitti reilun pelin henkeä, kun se antoi Aston Villan tasoittaa vapaasti tärkeässä Mestaruussarjan ottelussa. Juuri aiemmin osa Leedsin pelaajista oli hyödyntänyt sekavan tilanteen, jossa Aston Villa luuli pelin menevän poikki loukkaantumistapauksen vuoksi. Leedsin Mateusz Klich ei lopettanutkaan pelaamista, vaan iski pallon maaliin. Heti sen jälkeen Leeds-manageri Marcelo Bielsa käski pelaajiensa antaa Aston Villan tasoittaa.

Ihan puhdas pulmunen Leeds ei kuitenkaan viime kauden osalta ollut. Tammikuussa Bielsa myönsi lähettäneensä ”vakoojan” seuraamaan Derbyn harjoituksia.

– Olen yksin vastuussa tästä. Olen käyttänyt tätä tapaa Argentiinan MM-karsinnoista lähtien. Se ei ole siellä laitonta, olemme tehneet sitä julkisesti ja me puhumme siitä lehdistötilaisuuksissa. Joidenkin mielestä se kuitenkin on väärä tapa toimia, Bielsa sanoi tuolloin myöntäessään tapauksen.

Leeds sai ”Spygatena” tunnetusta tapauksesta 200 000 punnan sakot. Lampardin mukaan tapauksen olisi pitänyt näkyä myös FIFA:n Fair Play -palkinnon lopputuloksessa.

Lampardilta kysyttiin, menivätkö aamiaismurot väärään kurkkuun, kun hän kuuli Leedsin voitosta.

– Vähän kyllä hymyilytti. Tiedämmekö me, ketkä äänestää tämän palkinnon voittajasta? Lampard vastasi lehdistötilaisuudessa.

– Spygaten tapahtumista on selkeää todistusaineistoa, ja he [Leeds] saivat siitä sakot. Sääntöjäkin hieman muutettiin sen jälkeen.

– Se, että tuollaisen jälkeen saa reilun pelin palkinnon… Luulin sitä ensin ironiaksi. Oli outo päätös palkita heidät.

– Luulen, että kaikki reagoivat samalla tavalla, koska Spygate sai runsaasti julkisuutta. Mielestäni ei ole oikein, että tuollaiseen syyllistyneet palkitaan reilun pelin palkinnolla.