Chelsean lähtökohdat Mestarien liigan neljännesvälierien toiseen osaotteluun ovat tiistaina pelatun avausosan jälkeen hyvin heikot. Bayern München oli Stamford Bridgellä harvinaisen tyly vierailja napaten 3-0-voiton.

Lontoolaisten päävalmentaja Frank Lampard myönsi saksalaisjätin vahvuuden ja ruoti samalla omiaan. Lampard teki selväksi odottaneensa parempaa.

– Bayern Münchenin taso oli loistava. He ovat hyvin vahva joukkue ja ellemme saisi kaikkea osumaan kohdilleen, tämän voitiin potentiaalisesti odottaa olevan kova ilta, Lampard sanoi Sky Sportsin mukaan ja jatkoi:

– Emme saaneet kaikkea kohdilleen. Emme olleet luottavaisia pallon kanssa. Se oli suurin pettymykseni alusta loppuun.

Lampard sanoi joukkueensa menneen tiistain esityksen perusteella kauas siitä, että ryhmä näyttäisi halunsa jatkaa europelejä. Englantilaisvalmentajan mukaan joukkue sai nyt kovan oppitunnin.

– Joskus täytyy olla brutaalisen rehellinen siitä, ja he jättivät meidät varjoonsa. Se on aika raikastavaa.

– Olen pettynyt, ettemme pystyneet pärjäämään paremmin heitä vastaan, mutta tämä on todellisuustesti kaikille yksilöllisesti pukukopissa.

– Meidän täytyy ottaa tämä leukaamme ja katsoa vain itseämme, ei ketään muita, ja (tarkastella) niitä tasoja jotka haluamme saavuttaa seurassa, niitä tasoja jotka seura on saavuttanut aikoinaan ja meidän täytyy tehdä töitä päästäksemme takaisin sinne.

Pyyhettä manageri ei luonnollisesti heittänyt vielä kehään.

– Meidän täytyy mennä Müncheniin ja pelata suurella ylpeydellä nähdäksemme mitä voimme saada siellä aikaan. Mutta tänään näkyi kirkkaasti, että on paljon töitä tehtävänä. Siltä minusta tuntui kun otin vastaan (managerin) työn, siltä minusta on tuntunut koko ajan ja niin tunnen tänäänkin.

Toinen osaottelu pelataan joukkueiden välillä 18. maaliskuuta Allianz Arenalla.