Chelsea ja West Ham kaukana toisistaan – mutta niin lähellä: ”Lyödä jokaisessa kaksinkamppailussa”

© Kuva: Getty Images

West Hamia ja Chelseaa ei pidetä suoranaisina verivihollisina toisilleen, mutta eivät lontoolaisten välit parhaat mahdollisetkaan ole. Joukkueet kohtaavat tänään olympiastadionilla kello 22.15. Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Chelsea-manageri Frank Lampard aloitti pelaajauransa Ironsissa, ja sanoo saaneensa runsaasti lisävirtaa niistä solvauksista, joita sai niskaansa palatessaan joukkueen kotikentälle Chelsea-paidassa.

Tänään kentällä toisensa kohtaavat hyvin läheisissä väleissä olevat Mason Mount ja Declan Rice. Keskikenttäpelaajat olivat seurakavereita Chelseassa varhaisessa nuoruudessaan, ja pitävät varsin tiiviisti yhteyttä. Kaksikko nähtiin tästä osoituksena keväällä muun muassa rikkomassa koronakaranteenia.

Lampard uskoo sosiaalisista suhteista löytyviin voimavaroihin.

– Henkilökohtaiset välit antavat lisäpotkua, olipa sitten kyse hyvästä ystävyydestä, tai siitä ettei varsinaisesti tule toimeen toisen kanssa. Näissä olosuhteissa sitä voi joko pelata parhaan pelinsä koskaan, tai sitten antaa henkilösuhteiden sotkea sen.

Mountille valmentaja lähettää odotetun kaltaiset terveiset.

– Pyydän Masonilta vain yhtä asiaa. Hän voi lähettää Declanille viestin ennen peliä, tai he voivat hymyillä toisilleen pelaajatunnelissa. Mutta kun he kohtaavat kentällä, toivon hänen haluavan lyödä jokaisessa kaksinkamppailussa kaverinsa. Tuntien Declanin luonnetta vähän, uskon että siihen hänkin pyrkii.

Ricen paluu Chelseaan on ollut tasaisin väliajoin tapetilla – ei vähiten tänä kesänä, West Hamin tulevan sarjatason ollessa vielä hämärän peitossa. Valmentaja David Moyes näkee tälle olevan seurassa tarjolla suurta roolia.

– Hänellä on vielä paljon tekemistä, saavuttaakseen tässä seurassa 125 vuoden aikana esiintyneiden todella suurten nimien tason, mutta edellytyksiä siihenkin on. Haluaisin rakentaa West Hamia Declanin ympärille, ja näen hänet tulevana kapteenina.

Sarjataulukossa Chelsea tavoittelee nousua ohi Leicesterin, kolmospaikalle. West Hamilla puolestaan on töitä Valioliigassa säilymisensä osalta; joukkue on neljänneksi viimeisenä, tasapisteissä perässä tulevien Bournemouthin ja Aston Villan kanssa.

Lähde: The Guardian