Chelsean manageri Frank Lampard on myöntänyt olevansa huolissaan Manchester Unitedin viime aikaisesta menestyksestä VAR-tuomioiden valossa joukkueiden välisen FA Cup -välieräottelun alla.

Useat huomiota herättäneet VAR-tuomiot ovat kääntyneet Manchester Unitedin puoleen kuluneen kauden aikana. Tuoreimpana ihmisten mielessä lienee torstain Crystal Palace -voitto, joka sisälsi taas kaksi manchesterilaisseuraa suosinutta tuomariratkaisua.

Jordan Ayew’n tasoitusosuma hylättiin marginaalisen paitsion takia VAR-tuomariston kelailtua uusintoja useamman minuutin ajan. Sitä ennen Crystal Palace jäi ilman pilkkua, vaikka Victor Lindelöf näytti taklanneen Wilfred Zahan rangaistusalueen sisällä sääntöjen vastaisesti.

Manchester United voitti Chelsean 2-0 helmikuussa, kun Ole Gunnar Solskjær jatkoi vakuuttavaa virettään Lampardia vastaan. Ottelun jälkeen Lampard kuitenkin valitti VAR:n päätöksestä hylätä Kurt Zouman maali ja jättää Harry Maguire ilman punaista korttia hänen potkaistua Michy Batshuayita nivusille.

VAR vei Chelsealta kaksi maalia ja miesylivoiman helmikuun Manchester United -tappiossa. Kuva: Getty Images

– Ihmiset sanoivat, että tuomarit suosisivat isoja seuroja, koska fanit luovat heille paineita. Mutta ne päivät ovat nyt takanapäin. VAR on otettu käyttöön, jotta joukkueita ei enää suosittaisi ja päätökset menisivät oikein, Lampard sanoi perjantaina lehdistölle The Telegraphin mukaan.

B/R Football

@brfootball
—Maguire not sent off after VAR review
—Zouma goal disallowed by VAR
—Giroud goal disallowed by VAR

How Chelsea fans saw VAR:

 

– Mutta myös VAR sisältää inhimillisen elementin ja päätös on ihmisestä riippuvainen. Hämmentävin asia viimeisimmissä tuomioissa, kuten torstain (Crystal Palace) pelissä on, että täysin päivänselvät rikkeet jäävät kokonaan tarkastamatta ja muuttamatta.

– Se on outoa, että näin käy. Haluaisin ajatella, että VAR olisi järkevä. Jotkut ratkaisut menevät sinun suuntaasi, jotkut eivät. Mutta me näytämme elävän ajanjaksoa, jonka aikana Manchester United on saanut jo useamman heidän suuntaansa. Olisi mukava, jos VAR suosisi tällä kertaa meitä.

Bruno Fernandesin hankkima rangaistuspotku Aston Villaa vastaan jakaa mielipiteitä. Kuva: Getty Images

Manchester United on saanut kolme rangaistuspotkua Valioliigan jatkumisen jälkeen. Lampard oli jo aiemmin valittanut siitä, miten pallo vietiin pilkulle Unitedin ja Aston Villan välisessä ottelussa viikko sitten, kun Bruno Fernandes kaatui boksissa astuttuaan Ezri Konsan ojennetun säären päälle.

LUE MYÖS: Ole Gunnar Solskjær raivostui Frank Lampardin VAR-syytöksistä: ”Minun pitäisi saada valittaa”

Nyt Lampard on varoittanut myös omia pelaajiaan sunnuntain FA Cup -taistelun alla.

[readmore from=Chelsea]

– Heidän on oltava varovaisia, kun sen luokan pelaajat mitä Manchester Unitedin hyökkäyksessä pelaa, juoksevat nopeasti boksiin. Heidän on liikutettava jalkojaan ja välttää boksissa liukumista, Lampard jatkoi.

– Pelaajana, me voimme puhua VAR-tuomioista ja siitä, menevätkö ne oikein vai ei. Mutta jos pelaaja roikottaa jalkojaan eikä liikuta niitä, olet aina vaarassa aiheuttaa rangaistuspotkun. Oli VAR käytössä tai ei.

Chelsean ja Manchester Unitedin välinen FA Cupin välieräottelu potkaistaan käyntiin sunnuntaina kello 20:00 Suomen aikaa. Turnauksen ensimmäinen finaalipaikka ratkeaa jo tänään, kun Arsenal ja Manchester City kohtaavat Wembley Stadiumilla kello 21:45 alkavassa pelissä.