Entinen englantilaisjalkapalloilija Frank Worthington on kuollut 72-vuotiaana pitkän sairauden jälkeen.

Worthginton nukkui pois sairaalassa maanantaina. Asiasta kertoi tiistaina Worthingtonin perhe.

Worthington ehti pelaajaurallaan pelata neljällä eri vuosikymmenellä, 1960-, 70-, 80- sekä 90-luvulla. Parhaiten hänet muistetaan muun muassa Huddersfieldin ja Leicesterin paidasta, mutta hyökkääjä ehti edustaa myös esimerkiksi Leedsiä, Sunderlandia, Southamptonia sekä Brightonia.

Worthginton pelasi myös kahdeksan maaottelua Englannin paidassa. Hyökkääjä teki kaksi maalia maajoukkueessa. Worthington muistetaan myös Tranmere Roversin pelaajamanagerina vuosilta 1985-87.

Entinen joukkuekaveri Gary Lineker julkaisi Twitterissä kunnioittavan viestin Worthingtonista. Lineker teki nousua Leicesterin junioreista edustusjoukkueeseen, kun Worthington pelasi parhaita vuosiaan Ketuissa.

– Todella surullista kuulla, että Frank Worthington on menehtynyt. Hän oli minun lapsuuden idolini, kun hän pelasi Leicesterissä. Kaunis jalkapalloilija, oman tiensä kulkija ja upea persoona, joka oli niin kiltti tällaiselle nuorelle oppipojalle, kun liityin joukkueeseen, Lineker kirjoittaa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Gary Lineker

@GaryLineker
Profoundly saddened to hear that Frank Worthington has died. He was my boyhood hero when he was at @LCFC. A beautiful footballer, a maverick and a wonderful character who was so kind to this young apprentice when he joined the club. RIP Frank (Elvis). 🙌🏻

Yksi Worthingtonin uran kohokohdista nähtiin Ipswichia vastaan vuonna 1979, kun hän teki upean soolomaalin. Jos et näe alla olevaa videota, voit katsoa sen tästä.