Manchester Unitedin kesähankinta Fred on turhautunut jäätyään vähälle vastuulle ensimmäisen valioliigakautensa aikana.

United hankki brasilialaispelaajan isolla rahalla ukrainalaisseura Šah’tar Donetskista, mutta joukkueen päävalmentaja José Mourinho ei ole peluuttanut Frediä tällä kaudella kuin seitsemässä valioliigaottelussa ja kahdessa Mestarien liiga -kamppailussa.

Fredin vähäinen peliaika Unitedissa on myös maksamassa hänen paikkansa Brasilian maajoukkueessa.

25-vuotias Fred ei päässyt mukaan Brasilian MM-kisajoukkueeseen loukkaantumisen takia, mutta maajoukkuevalmentaja Tite on valinnut hänet kaikkiin turnauksen jälkeisiin otteluihin.

Nyt Fred kuitenkin jäi ilman kutsua, kun Brasilia kohtasi viime maajoukkuetauolla ystävyysotteluissa Uruguayn ja Kamerunin.

– Olen pelannut hyvin vähän Unitedissa, joten on ymmärrettävää ettei Tite pystynyt ottaa minua mukaan joukkueeseen, vaikka olenkin tehnyt hänelle paljon töitä aiemmin, Fred pohti Sunday Mirrorille.

– Tottakai olen ärsyyntynyt, mutta minun on tiedettävä kuinka päästä yli turhautumisesta ja ottaa askel eteenpäin.

– Mourinho ei ole päättänyt laittaa minua joukkueeseensa. Se olkoon hänen valintansa. Aion silti tehdä työni ja en voi antaa sen vaikuttaa ajattelutapaani tai lannistaa minua. Minun on oltava kärsivällinen.

Manchester United pitkitti voitotonta putkeaan jo kolmen sarjaottelun mittaiseksi viime lauantaina, kun Mourinhon joukkue jäi Southamptonia vastaan 2-2-tasapeliin.

Valioliigassa yhden maalin tehnyt Fred on joutunut katsomaan jokaisen Unitedin viimeisestä kolmesta valioliigaottelusta penkiltä.