The Athleticin mukaan Manchester Unitedin entinen manageri José Mourinho ”ei koskaan halunnut” tuoda Frediä Old Traffordille. Hän lopulta antoi hyväksynnän seurajohdon siirtosuunnitelmalle, koska hän pelkäsi jäävän ilman yhtäkään pelaajavahvistusta.

Fred siirtyi Manchester Unitediin ukrainalaisesta Shahtar Donetskista peräti 59 miljoonalla eurolla. Mourinho ei olisi halunnut sijoittaa niin suurta summaa Frediin, mutta hyväksyi kaupat pelosta. Portugalilaisluotsi ei uskonut saavansa Ed Woodwardilta rahaa keneenkään toiseen keskikenttäpelaajan, ellei hän olisi antanut diilille hyväksyntäänsä.

26-vuotias Fred ei ole antanut perusteita jättimäiselle hintalapulleen. Hän pelasi vain yhdessä Mourinhon viimeisestä kuudesta ottelusta, eikä hän ole pystynyt lukittamaan paikkaansa Ole Gunnar Solskjærin avauskokoonpanossa.

Solskjær kuitenkin uskoo, että Fredistä voi vielä kuoriutua hyvä hankinta Unitedille.

– No, minusta ei tulisi olla yllättänyt, kun Ukrainasta saapuva pelaaja löytää tason täällä hieman hankalaksi alussa, Solskjær kertoi hiljattain talkSPORTin mukaan.

– Tiedämme että hänen taitonsa ovat siellä jossain. Olemme nähneet, viime kauden lopussa, mitä Fred voi meille antaa. Toivottavasti hän pystyy ottamaan uuden askeleen eteenpäin tällä kaudella.