Unai Emery ei tiennyt Bayernia vastaan debytoineesta pelaajastaan – ylistää Freddie Ljungbergia

© Kuva: Getty Images

Arsenal voitti Bayern Münchenin Yhdysvalloissa pelatussa International Champions Cupin ottelussa, kun Suomessa alettiin heräillä torstaiaamuun. Kentällä nähtiin isompien tähtien lisäksi liuta tuntemattomampia kokelaita.

Yksi heistä, noin puoli tuntia peliaikaa saanut Robbie Burton oli vielä tovi sitten päävalmentaja Unai Emerylle täysin tuntematon tekijä. 19-vuotiaan walesilaisen toi luotsin tietoon Arsenal-ikoni Freddie Ljungberg. Edustusjoukkueen edellisten kausien kakkosvalmentaja Steve Bouldin kanssa päittäin alle 23-vuotiaiden joukkueesta paikkoja vaihtanut ruotsalainen saikin Emeryn kehut.

– Viime vuonna työskentelimme sekä Freddien, että Steven kanssa alle 23-vuotiaiden parissa. He vaihtoivat paikkoja, koska tuo liike oli molemmille hyväksi. Freddie auttaa joukkuettamme nyt ennen kaikkea nuorten pelaajien suhteen; hän tuntee heistä jokaisen.

– Robbie on hyvä esimerkki; en minä tiennyt hänestä. Freddie kertoi hänen olevan lupaava tekijä, sopiva kuutos- tai kasipaikalle kentällä. Juuri tämän kaltaista apua hän tarjoaa päivittäin.

Emery nosti esiin tradition, jonka jatkaminen on hänen harteillaan.

– Tässä seurassa meidän vastuullamme on nyt, on aina ollut, ja tulee aina olemaan se, että tarjoamme nuorille kyvyille mahdollisuuden näyttää. Jos he ansaitsevat peliaikaa, he myös saavat sitä.

Lähde: Telegraph