Englantilaisen jalkapallon kahdella korkeimmalla sarjatasolla kärki tuntuu karkaavan muilta jo ennen jouluruuhkaa. Valioliigassa kärjen muodostaa tällä kaudella kolme joukkuetta, viime aikojen kahden kaupan sijasta.

Viikolla pelatut ottelut antoivat Chelsean, Manchester Cityn ja Liverpoolin muodostamalle irtiottojoukolle taas lisää etumatkaa. Nelossijan West Ham jäi tasoihin Brightonin kanssa, viitospaikan Arsenal hävisi Manchester Unitedille. Tottenham on pelannut yhden ottelun kärkeä vähemmän, mutta vaikka se voittaisi rästipelinsä, jäisi eroa piikkipaikkaan vielä kahdeksan pistettä. Nyt taulukon ykkösen ja viitosen ero on pyöreät 10 pinnaa.

Kuvio on hyvin samankaltainen myös Mestaruussarjassa, jossa karkulaisia tosin on vain kaksi; Fulham ja Bournemouth. Korkeimmalla tasolla aiemmin eri mittaisia jaksoja viettäneiden seurojen tiet ovat taas vahvasti viemässä kohti Valioliigaa. Perjantaina kaksikko hakee askelmerkkejä suoraan nousuun entistä vahvemmin

Craven Cottagella pelattava ottelu on ehdoton elittikamppailu, josta isäntien manageri Marco Silva tosin on velvoitettu antamaan perinteisen lausunnon.

– Meille tämä on vain peli muiden joukossa. Siitä voi saada kolme pistettä.

Portugalilainen pelaa pientä psykologista peliä vastustaja Cherriesin kanssa seuraavalla kommentillaan.

– En näe tässä pelissä periaatteessa mitään eroa otteluihimme West Bromia tai Stokea vastaan. Niissäkin otteluissa molemmat osapuolet olivat playoff-joukkueiden joukossa.

Playoffit, joita siis pelaavat kauden lopussa Mestaruussarjan sijoille 3.-6. päätyneet joukkueet, eivät tällä haavaa vaikuta kovin todennäköisiltä Fulhamin tulevaisuuden osalta. Lontoolaiset vievät sarjaa ennen perjantain peliä 43 pinnalla, Bournemouthin tullessa pisteen perässä. Kolmossijan QPR on tässä vaiheessa kahdeksan pinnaa naapureitaan jäljessä. Kuutospaikan Coventryllä on matkaa kärkeen 10 pistettä.

– Pelaamme tänään kovaa, laadukasta joukkuetta vastaan. Onko tämä kauden isoin peli? Ei todellakaan.

Silva myöntää kuitenkin seuran sivustolla, että kausi on mennyt illan kummaltakin osapuolelta 20 ensimmäisen pelin osalta hyvin.

– Kyllä, molemmat joukkueet ovat tehneet fantastista työtä. Odotan avointa peliä, jonka kumpikin pyrkii voittamaan.