Fulham on ollut Englannin Mestaruussarjassa täysin omaa luokkaansa tällä kaudella. Sarjanousu varmistui jo hyvissä ajoin. Maanantaina Fulham takoi 7-0-lukemat Lutonia vastaan ja nosti Mestaruussarjan pokaalin ilmaan.

Luton taistelee yhä paikasta nousukarsintoihin, joten mistään heittopussista ei ollut kysymys. Fulhamin ykköspyssy Aleksandar Mitrovic iski kaksi maalia ja nosti kauden maalimääränsä jo 43:een. Se on suurin maalimäärä, mitä on 46 ottelun kaudella nähty Mestaruussarjassa.

Fulham teki myös joukkueena ennätyksen, kun se rikkoi historian ensimmäisenä joukkueena sitten Manchester Cityn (kausi 2001-02) sadan tehdyn maalin rajan. Kasassa on jo käsittämättömät 106 osumaa. Cityn 108 maalin ennätys voi vielä mennä rikki viimeisessä pelissä.

Ylivoimaisuudesta kertoo omaa kieltään se, että seuraavaksi eniten maaleja tehneet Bournemouth ja Nottingham ovat onnistuneet viimeistelemään 72 kertaa, eli 34 maalia vähemmän.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
100 - Fulham are the first side to score 100+ goals in a single season in the second tier since Manchester City in 2001-02 (108). Party.

Luton-voiton myötä Fulham varmisti myös Mestaruussarjan voiton, kun sarjakautta on jäljellä vielä yksi ottelu. Ensi kaudella vastus kuitenkin kovenee jälleen ja Fulhamilla on edessä sarjanousijan haasteet Valioliigan puolella. Helppoa sarjapaikan säilyttäminen ei tule olemaan, vaikka meno olisi ollut kuinka hurjaa sarjatasoa alempana.

Myös huippukauden pelannut Mitrovic joutuu taas uuden haasteen eteen. Fulhamin manageri Marco Silva luottaa siihen, että kulunut kausi on nostanut Mitrovicin itseluottamusta ja kehittänyt häntä pelaajana uudelle tasolle.

Fulham juhli Mestaruussarjan mestaruutta maanantai-iltana kaatamalla Lutonin 7-0. Kuva: Getty Images.

– Hänellä (Mitrovicilla) tulee olemaan parempi itseluottamus ensi kaudella. Koko seuralla pitää olla. Meidän kaikkien täytyy kehittyä joka vuosi. Emme voi tuomita häntä vain sen mukaan, kuinka monta maalia hän ensi kaudella tekee. Meidän täytyy analysoida monia muitakin asioita hänestä, Silva sanoi.

Silva tietää, että ensi kaudesta tulee iso haaste. Vaikka Fulham on ollut tällä kaudella ajoittain ylivoimainen, ei joukkue ole saanut silti mitään ilmaiseksi.

– Meidän täytyy valmistautua kunnolla. Se (ensi kausi) ei tule olemaan kovinkaan erilaista verrattuna tähän kauteen. Haaste on toki suurempi, mutta tämäkin kausi oli haastava. Olemme tällä kaudella rakentaneet ja luoneet jotain erityistä. Jos minulle ei ole kunnianhimoa tässä iässä, niin jotain on vialla. Haluan onnitella kaikkia seurassa, koko joukkuetta ja henkilökuntaa, jotka työskentelevät kulissien takana, Silva kiitteli.

Muokattu 3.5. klo 12.22: Korjattu, että aiemmin myös Manchester City on ylittänyt sadan maalin määrän Mestaruussarjassa kaudella 2001-02.