Gabriel Jesus taistelee tosissaan Manchester Cityn ykköshyökkääjän paikasta Sergio Agüeron ollessa loukkaantuneena sivussa.

Lihasvamma on pitänyt 31-vuotiaan Agüeron, Cityn kaikkien aikojen maalintekijän, sivussa viidestä ottelusta, eikä vielä ole tarkkaa tietoa, milloin argentiinalaiskärki palaa joukkueen vahvuuteen.

Brasilian maajoukkuehyökkääjä Jesus, 22, on kantanut viime viikkoina vastuuta Cityn ysipaikasta, mutta hän on vasta pääsemässä vauhtiin. Jesus ehti pelata kahdeksan ottelua putkeen maaleitta, kunnes hän teki kaksi osumaa Burnleyn verkkoon Valioliigassa toissa kierroksella.

Paikallispelissä Manchester Unitedia vastaan brasilialaishyökkääjä ei onnistunut maalinteossa, mutta keskiviikkona hän teki uransa ensimmäisen hattutempun Mestarien liigassa, kun City voitti Dinamo Zagrebin 4-1 hänen ja Phil Fodenin maaleilla (lue otteluraportti).

Jesus on tällä hetkellä tulikuuma pelaaja, mutta seuralegenda Agüeron syrjäyttäminen ei ole helppoa, vaikka argentiinalainen ei pystykään tällä hetkellä itse antamaan näyttöjä.

– Minun on tehtävä työni, eli iskettävä maaleja ja autettava joukkuetta pallon kanssa ja ilman, kommentoi Jesus keskiviikon voiton jälkeen BT Sportille.

Sergio Agüero on tehnyt Manchester Citylle uransa aikana 244 maalia. Kuva: Getty Images

– Viime kuussa en tehnyt maalia ja minulla oli hirveä olo, koska minun on tehtävä maaleja ja autettava joukkuekavereitani.

– Nyt maaleja on ruvennut tulemaan, joten olen iloinen, mutta en voi lopettaa. Minun on jatkettava niiden tekemistä.

Hattutemppu Mestarien liigassa merkitsi brassikärjelle toteutunutta unelmaa.

– Haaveilin nuorena Mestarien liigasta. Halusin pelata, tehdä maaleja ja leikkiä pallolla.

– Minulle maalin tekeminen on aina erityinen hetki, ja nyt tein vielä hattutempun.