Jo monena kesänä on puhuttu Gareth Balen paluusta Valioliigaan. Jälleen puhutaan, ja nyt todennäköisyys siirron toteutumiselle alkaa olla jo ihan merkittävä.

Uutisoimme aiemmin tiistaina, että Bale olisi avoin Manchester United -siirtoa kohtaan. Samaa on nyt kertonut useampi eri lähde Englannissa.

Tuoreet tiedot ESPN:ltä kertovat, että kilpailussa on mukana myös Tottenham ja että Spurs on itse asiassa tätä nykyä ykkössuosikki Balen uudeksi seuraksi.

ESPN:n mukaan Bale olisi sinänsä edelleen ihan halukas siirtymään Unitediin, mutta ongelma on se, että Unitedille Bale on vasta kakkosvaihtoehto. Hankkeeseen ryhdytään jos varmistuu, ettei Jadon Sancho ole saatavilla.

B-vaihtoehto oleminen ei sinällään ole tiettävästi ongelma Balelle, mutta aikataulu on. Walesilainen kertoi aiemmin syksyllä maajoukkuetauolla vesittyneistä siirtoyrityksistä pois Real Madridista. Unitedin odottaminen voisi päätyä jälleen pettymykseen.

Sen sijaan Tottenhamille Bale olisi ykkösvaihtoehto ja lisäksi toki seura, jonka Bale tuntee oikein hyvin. Hän pelasi Spursissa kaudet 2007-13, kunnes siirtyi 101 miljoonan euron kaupassa Real Madridiin.

Balen nykyinen sopimus ulottuu kesään 2022, ja hänen siirtomarkkina-arvonsa on Transfermarktin mukaan laskenut 28 miljoonaan euroon.

[readmore from=Siirtouutiset]

Real saattaisi olla valmis myymään Balen edullisemminkin – ESPN:n mukaan jopa alle 20 miljoonalla eurolla – sillä madridilaisseuran kannalta huomattavasti suurempi ongelma on Balen jättimäinen palkka.

Aiemmin tiistaina kerroimme talouslehti Forbesin rahalistasta, jonka mukaan Bale on alkavalla kaudella maailman kahdeksanneksi eniten tienaava jalkapalloilija. Balen vuosipalkka on noin 19 miljoonaa euroa, mikä tekee noin 370 000 euroa viikkoa kohden.

On hyvin mahdollista, että siirron varmistaakseen Bale olisi valmis palkanalennukseen, mutta tässä vaiheessa ei tiedetä yksityiskohtia sen tarkemmin.