Tottenhamin manageri José Mourinho luottaa ”muuttuneen” Gareth Balen olevan lähellä hänen parasta tasoaan, vaikka walesilaishyökkääjän esitys torstain Eurooppa-liiga-tappiossa Royal Antwerpia vastaan jäikin hyvin vaimeaksi.

Mourinho latasi täyslaidallisen kakkosmiehistönsä niskaan sen jälkeen kun Tottenham hävisi 0-1-lukemin Belgiassa. Portugalilaisluotsi olisi kuulemma halunnut tehdä 11 pelaajavaihtoa kesken ottelun, minkä vuoksi hänen on hyvin helppo tehdä kokoonpanovalintansa tulevaisuudessa.

Mourinho teki jopa yhdeksän muutosta siihen kokoonpanoon, joka voitti Burnleyn 1-0 viime valioliigakierroksella. Bale oli kuitenkin ainoa Tottenhamin avaavasta hyökkäysnelikosta, jonka kamppailu ei sentään päättynyt ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Balen suoritus jäi joka tapauksessa vaisuksi. Mourinho halusi kuitenkin puolustaa walesilaishyökkääjää ja väitti 31-vuotiaan olevan täysin erilainen pelaaja nyt kuin vuonna 2013, jolloin hän lähti Tottenhamista ja siirtyi Real Madridiin.

– Seitsemän vuotta on pitkä aika. Mikä pelaaja missään maailmassa on sama pelaaja kuin seitsemän vuotta sitten?, Mourinho sanoi Balesta ottelun jälkeen.

– Joskus he eivät ole huonompia eivätkä parempia, he ovat vain eri pelaajia. Katsokaa esimerkiksi Cristiano Ronaldoa ja Lionel Messiä, ja verratkaa heitä siihen mitä he olivat seitsemän vuotta sitten.

[readmore from=Tottenham]

– He pelaavat nyt eri alueilla, eri pelipaikkaa. He muuntelevat kykyjään löytääkseen uusia ominaisuuksia joukkueiden taktisesta järjestelmästä pärjätäkseen muissa tehtävissä. Minusta näin käy suurimman osan kanssa, joten Gareth on todellakin eri pelaaja [kuin vuonna 2013].

– Bale paranee koko ajan. Hän ei ole kärsinyt yhtäkään uutta loukkaantumista saavuttuaan tänne. Hän ei ole missanut yhtäkään harjoitusta. 90 minuutin pelaaminen kovalla intensiteetillä on yhä hankalaa, mutta hän parantaa jatkuvasti. Hän kehittyy ja toivottavasti hän yltää pian paremmalle tasolle.

Bale on pelannut Tottenham-paluunsa jälkeen kaksi ottelua Eurooppa-liigassa ja tehnyt yhden esiintymisen Valioliigassa. Maalihanat ovat kuitenkin vielä avaamatta. Seuraavaksi Tottenham kohtaa Brightonin Valioliigassa sunnuntai-iltana.