Tottenham on 11 pelatun kierroksen jälkeen Valioliigan kärjessä. Sunnuntaina Spurs kaatoi Pohjois-Lontoon derbyssä Arsenalin maalein 2-0 erinomaisen tutkaparinsa Heung-min Sonin ja Harry Kanen johdolla. Real Madridista lainattu Gareth Bale ei ole vielä päässyt vauhtiin Valioliigan puolella.

Tottenhamia urallaan edustanut hyökkääjäkolossi Peter Crouch uskoo, että Balen moottori lämpenee hitaasti vaikeiden Espanja-vuosien jälkeen.

– Oli epärealistista odottaa Garethilta seitsemän Espanjan vuoden jälkeen, että hän olisi samanlainen turboahdettu laituri, joka dominoi kentällä, kuten aikanaan.

– Vuosien ajan, kun pelasin hänen kanssaan, en koskaan ole nähnyt sellaista moottoria. Ylös, alas, ylös, alas, täydellä vauhdilla koko 90 minuutin ajan, Crouch kehui Daily Mailille.

Crouch pelasi Spursissa Balen kanssa vuosina 2009-11. Vuonna 2013 Bale siirtyi Real Madridiin yli sadalla miljoonalla eurolla. Espanjassa menestystä tuli, mutta viimeisinä vuosina Bale joutui päävalmentaja Zinédine Zidanen koirankoppiin.

Crouchin mukaan Bale tarvitsee aikaa päästäkseen parhaaseen pelikuntoon vaikeiden Real Madrid -vuosien jälkeen.

– Zidane pilasi tehokkaasti hänen (Balen) kaksi viimeistä vuottaan Madridissa jättämällä hänet pois pelaavasta kokoonpanosta. Sellaisella sekaannuksella on suuri vaikutus siihen, miten pelaaja pääsee rytmiin, Crouch totesi.

Bale on tällä kaudella saanut pääasiassa vastuuta Eurooppa-liigan puolella, jossa on syntynyt yksi maali. Valioliigan puolella peliaikaa on tullut tähän mennessä vain kolmessa ottelussa. Viimeiset kolme peliä on kulunut penkillä. Bale iski voittomaalin Brightonia vastaan marraskuun alussa, mutta sen enempää tehoja ei ole vielä syntynyt.

[readmore from=tottenham]

– Yksi asia, jonka olen huomannut on se, että hän on huomattavasti fiksumpi siinä, miten hän ajoittaa juoksunsa ja milloin hän kytkee huippukoneistonsa päälle.

Toisaalta Spurs on Valioliigan kärjessä ja José Mourinho on syystäkin luottanut hyökkäyksessään Soniin ja Kaneen, jotka ovat olleet ilmiömäisessä vireessä. Crouch uskoo, että Balella on pitkällä kaudella vielä tärkeä rooli Spursin taistellessa mestaruudesta.

– Täytyy myös huomioida, kuinka hyviä Son, Kane ja Steven Bergwijn ovat olleet Mourinholle. Son ja Kane olivat erinomaisia vastahyökkäyksissä Arsenalia vastaan, ja mitä enemmän näen heitä, sitä enemmän näen Spursin pelaavan mestaruudesta. Gareth tekee varmasti oman osuutensa auttaakseen siinä.

Lähde: Goal