Gareth Bale oli sunnuntaina ilmiliekeissä, kun Tottenham murskasi Burnleyn 4-0-lukemin Valioliigassa (lue lisää).

Walesilaishyökkääjä laukoi kaksi maalia ja alusti yhden lisää, minkä seurauksena hänet nimettiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Balen loistosuoritus keräsi suuria kehuja José Mourinholta, jota on puolestaan kritisoitu pelaajan penkittämisestä. Portugalilaisluotsin mukaan kuka tahansa manageri haluaisi Balen joukkueeseensa siinä vireessä, missä hän oli Burnleya vastaan.

– Joskus ihmiset kirjoittavat asioita ja luovat kuviteltuja tarinoita, jotka eivät pidä paikkaansa. Mutta maailmassa ei ole yhtäkään manageria, joka jättäisi Gareth Balen kentän ulkopuolelle, jos Gareth Bale on todella hyvässä kunnossa.

– Sellaista manageria ei ole – ei yhtäkään – sillä hän on nyt parempi kuin koskaan ennen.

Balen paluu Tottenhamiin ei ole monien mielestä sujunut toivotulla tavalla. 31-vuotiaan vahva esitys Sean Dychen miehistöä vastaan saattoi kuitenkin todistaa, että paluu parhaalle tasolle on todella tapahtunut.

[readmore from=Tottenham]

– Kyse ei ole vain hänen kahdesta maalistaan, vaan pohjimmiltaan hänen fyysisestä suorituksestaan. Nyt hänen esityksensä ei ollut lattea. Hänen nopeutensa vaihtelee oikealla tavalla eri tilanteissa, Mourinho jatkoi.

– Hän pelasi todella hyvin omalla alueellaan (laidalla) – välillä ulkona ja välillä sisällä – ja hänen kuntonsa on todella hyvällä tasolla. Olen tyytyväinen joukkueen puolesta, sillä hän auttoi joukkuetta voittamaan ja se on kaikista tärkeintä. Olen todella iloinen hänen puolestaan.

Bale on pelannut tällä kaudella yhteensä 20 pelissä, joista yhdeksän on tullut Valioliigassa. Maaleja Real Madridista lainattu laituri on tehnyt kahdeksan kappaletta.