Englanti hävisi torstai-iltana Hollannille 1-3-lukemin Kansojen liigan välierissä. (Lue otteluraportti)

Ensimmäisen jakson jälkeen Englanti johti ottelua Marcus Rashfordin rangaistuspotkun voimin, kunnes Matthijs de Ligt tasoitti pelin kulmapotkusta.

Jesse Lingard luuli jo sinetöineensä Englannille voiton varsinaisen peliajan lopussa, mutta maali hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona ja kamppailu eteni jatkoajalle.

Jatkoajalla John Stones ja Ross Barkley syyllistyivät karmaiseviin puolustusvirheisiin jotka antoivat Hollannille lopulta voiton.

Tilanne oli englantilaisille aivan liian tuttu viime kesän MM-kisoista, missä joukkue suli vastaavanlaisesti turnauksen välierissä Kroatialle. Päävalmentaja Gareth Southgate pysyi tappiosta huolimatta positiivisena

– Mielestäni vastassa oli hyvin kovatasoinen joukkue, joka loi ensimmäisellä puoliajalla ongelmia ilman selkeitä maalintekopaikkoja. Onnistuimme korjaamaan nuo virheet mutta koko ottelua ajatellen teimme liikaa virheitä omalla kolmanneksellamme. Ne johtuivat osittain heidän kovasta prässistä, mutta osittain vain meidän virheistä, Southgate kertoi ottelun jälkeen lehdistölle.

Southgaten mielestä Englannin rohkea pelityyli rakentaa tilanteita puolustuksen kautta on oikea tapa edetä jatkossakin, Stonesin ja Barkleyn virheistä huolimatta.

– Minusta väsymys oli osittain syypää [virheisiin]. Myös pelaamattomuus ja terävyyden puute näkyi. Mutta olen pyytänyt heitä pelaamaan näin, tavalla joka asettaa heidän ison paineen alle puolustuksessa.

– Emme olisi yltäneet välieriin, jos emme olisi pelanneet tällä tavalla. Hollanti pelaa samalla tavalla ja teki myös turhan virheen (De Ligtin aiheuttama rangaistuspotku). Minun on tuettava Johnia, hän tulee saamaan kritiikkiä, mutta se tapa millä olemme heitä pyytäneet pelaamaan on iso taakka heidän harteillaan ja he ovat rohkeita pelatessaan näin.