Englannin päävalmentaja Gareth Southgate otti vastuun harteilleen, kun hänen joukkueensa hävisi Tshekille 1-2-lukemin perjantai-illan EM-karsintaottelussa.

Harry Kane vei Englannin 1-0-johtoon pilkulta, mutta Jakub Brabecin tasoitus ja Zdenek Ondrasekin myöhäinen maali varmistivat kotijoukkueen voiton. Tshekki nousi voitolla tasapisteisiin Englannin kanssa.

– Tämä oli herätys meille kaikille. Olemme saaneet paljon kehuja [viime aikoina], mutta meidän on tehtävä hartiavoimin töitä ollaksemme huippujoukkue – tämänpäiväinen esitys oli selkeä todiste siitä, Southgate kertoi The Telegraphin mukaan lehdistölle.

Pelin ollessa puoliajalla tasan, Southgate vaihtoi pelimuodostelmaansa. Taktinen muutos ei kuitenkaan hyödyttänyt valkopaitoja, jotka jäivät lopulta ilman pisteitä Eden Arénalla. Southgate otti vastuun virheeksi osoittautuneesta muodostelman vaihdoksesta.

– Minun on aina otettava vastuu. Yritimme olla vankempia ilman palloa, mutta sitä ei tapahtunut. Olimme huonompia pallon kanssa ensimmäisellä jaksolla. 1-1-tilanteessa pystyimme muuttamaan sen, ja olimme siinä parempia toisella jaksolla, koska meillä oli tilaisuudet voittaa peli.

Lehdistötilaisuudessa ihmeteltiin myös Southgaten päätöstä peluuttaa Tottenhamin Danny Rosea ja Evertonin Michael Keanea avauksessa. Kaksikko on kärsinyt heikosta alkukaudesta seuratasolla, mutta Southgaten mukaan he eivät ole yksin.

– Ja mitä pelaajiini tulee; meillä on useita pelaajia jotka eivät pelaa kovin hyvin heidän seuroilleen. Sellaisessa tilanteessa me olemme juuri nyt. Meidän on kollektiivisesti hyväksyttävä tämä tulos, mutta managerina minun on otettava vastuu, Southgate vastasi kysymykseen Rosesta ja Keanesta.

Englanti kohtaa maanantaina Bulgarian vieraissa. Jos Englanti voittaa oman ottelunsa ja Kosovo jää ilman täysiä pisteitä Montenegron isäntänä, Southgaten ryhmä on varmasti ensi kesän EM-kisoissa.