Englanti päätti EM-karsintansa selvään 4-0 -vierasvoittoon Kosovosta ja varmisti paikkansa lopputurnauksen lohkoarvontojen ykköskorissa Belgian, Italian ja Ukrainan seurana (lue raportti ottelusta). Valmentaja Gareth Southgate kiitteli ottelun jälkeen omiensa kylmäpäistä ja ammattimaista esitystä.

– Minusta peli oli tasainen ja meille todella hyvä testi vaikealla kentällä. Olosuhteet aiheuttivat liukastelua, ja jotkut syötöt karkailivat, Southgate totesi Englannin palloliitto FA:n kotisivujen mukaan.

– Me kuitenkin tarvitsimmekin tiukempaa peliä ja olen tyytyväinen saamaamme haasteeseen.

– Jouduimme kestämään painostusjaksoja ja annoimme Kosovolle puolittaisia maalipaikkoja. Jonain toisena iltana se olisi ollut isompikin ongelma, mutta vastahyökkäyksemme olivat lopulta armottomia, Southgate myhäili.

Valmentaja näki Englannin pelissä myös selkeän kehityskohteen.

– Meidän on keskityttävä hiomaan erityisesti erikoistilannepelaamistamme, Southgate myönsi.

– Emme toki päästäneet maaleja tänään, mutta boksissa oli liian usein pelaajia vapaina. Pyrimme aina parantamaan, mutta en voi syyttää pelaajiani näiden karsintojen aikana nähdystä pelistä.

[readmore from=Englanti]

Viikko alkoi erikoisissa merkeissä, kun esille nousi kohu Raheem Sterlingin ja Joe Gomezin yhteenotosta Englannin harjoituskeskuksessa. Käsirysyn seurauksena Sterling hyllytettiin torstain Montenegro-ottelusta. Southgate uskoo tapauksen kuitenkin vain lujittaneen joukkuetta.

– Minusta kaikenlaiset vaikeudet on käsiteltävä, ja sen joukkue teki erittäin hyvin. Olemme tämän jälkeen vahvempia kuin sitä ennen.

Englanti teki karsintojen kahdeksassa ottelussaan yhteensä 37 maalia, joista maalitilaston kärkinimi Harry Kane teki 12. Maan maalilukema on Englannin uusi ennätys yksien arvokisakarsintojen aikana.