Englanti voitti torstaisessa harjoitusmaaottelussa Walesin tyylikkäästi maalein 3-0 (lue lisää). Kyseessä oli ensimmäisten kertojen ilta. Englannilla pelasi jo toisessa ottelussa peräkkäin neljä pelaajaa ensimmäisen maaottelunsa. Niin Dominic Calvert-Lewin, Conor Coady kuin Danny Ingskin puolestaan tekivät ensimmäisen maalinsa maajoukkueessa. Calvert-Lewinille maaottelukin oli uran ensimmäinen.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - England gave four players (Saka, Calvert-Lewin, Barnes, James) their England debuts today, the second game running four players have earned their debuts. It’s the first time since April/May 1933 that England have given 4+ debuts to player in consecutive internationals. Chance

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Tonight is the first time three players (Calvert-Lewin, Coady and Ings) have all scored their first England goals in the same game since June 1963 vs Switzerland (Tony Kay, Johnny Byrne and Jimmy Melia). Fresh.

Englanti joutui pelaamaan ottelun ilman Tammy Abrahamia, Ben Chilwelliä ja Jadon Sanchoa. Kolmikko oli rikkonut Ison-Britannian kansallisia koronamääräyksiä osallistuessaan Abrahamille lauantaina järjestettyihin yllätyssyntymäpäiväjuhliin. Juhliin osallistui yli 20 henkilöä. Rikkomuksen seurauksena trio jätettiin pois Wales-pelin vahvuudesta.

Abrahamin, Chilwellin ja Sanchon ensimmäisten koronatestien tulokset olivat negatiivisia ja he voivat periaatteessa palata Englannin pelaavaan kokoonpanoon Nations League -otteluihin Belgiaa ja Tanskaa vastaan. Maajoukkueen valmentaja Gareth Southgate antoi kuitenkin ymmärtää, että hän alkaa väsyä pelaajien töpeksintään ja saattaa antaa sen näkyä maajoukkuevalinnoissaan. Korvaajat kun esiintyivät eittämättä edukseen. Jo aiemmin koronamääräyksiä olivat rikkoneet Mason Greenwood ja Phil Foden.

– Olkoon tämä suureksi opiksi jokaiselle, joka haluaa olla mukana joukkueessa ja pelata, Southgate totesi Wales-pelin jälkeen Daily Mailin mukaan.

– Jos on saanut pelipaidan ja paikan joukkueessa, ei halua antaa muille pelaajille tilaisuutta viedä sitä paikkaa. Joka kerta, kun me annamme debyyttejä ja peliaikaa kentällä pojille, jotka ansaitsevat sen, on olemassa mahdollisuus, että he vievät sen paikan ja nousevat ylöspäin nokkimisjärjestyksessä.

[readmore from=Englanti]

– Monet tekivät niin tänään. Pelipaikoista on kilpailua, eivätkä siinä ole mukana vain kokoonpanoomme nimeämät pelaajat, vaan myös pelaajia aivan sen ulkopuolelta.

Abrahamin ja Sanchon uskotaan olevan käytössä sunnuntain Belgia-ottelussa, mutta Chilwelliltä saattaa jäädä peli väliin sairastelun takia.