Englannin maajoukkuetähdet, Raheem Sterling ja Jude Bellingham, joutuivat torstaina rasististen huuteluiden kohteeksi, kun Englanti murskasi Unkarin Puskás Arénalla pelatussa MM-karsintaottelussa maalein 4-0.

Unkarilaisyleisö huuteli läpi ottelun rasistisia solvauksia Englannin tummaihoisille pelaajille. Katsomosta heitettiin kentälle myös tavaraa, kuten juomia, vierasjoukkueen pelaajia kohti.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate ylisti viikonloppuna lehdistötilaisuudessa sitä, kuinka pelaajat käsittelivät Budapestissa tapahtuneet törkeydet.

– En voi liikaa ylistää sitä, kuinka uskomattoman kypsiä pelaajamme ovat käsittelemään sitä [rasismi]. Luulen sen johtuvan siitä, että he tuntevat joukkuetovereiden tuen, mikä on heille erittäin tärkeää, Southgate sanoi.

[readmore from=Englanti]

– On valitettavaa, että joudumme keskustelemaan tällaisesta vielä tänäkin päivänä. Ainut asia miten voimme vaikuttaa siihen, on jatkaa kannan ottamista ja toivoa, että lähetämme oikeanlaisen viestin paitsi jalkapalloilijoille, myös koko yhteiskunnalle.

– Tiedämme, että se vie aikaa, ja tiedämme, että se tuntuu erittäin hitaalta kaikille, mutta meidän on jatkettava taistelua.

Kaikki neljä MM-karsintaotteluaan voittaneen Englannin pelit jatkuvat huomenna sunnuntaina kotiottelulla lilliputtimaa Andorraa vastaan.