Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate keskustelee seuraavina viikkoina maan jalkapalloliiton (FA) kanssa, haluaako hän solmia uuden sopimuksen, kertoo Sky Sports.

Southgaten, 51, nykyinen diili päättyy ensi vuoden lopussa Qatarin MM-kisojen jälkeen. Hän aloitti tehtävässään syksyllä 2016, luotsaten Englantia ensin väliaikaisvalmentajan nimikkeellä ennen kuin sai pestin itselleen.

Englannin jalkapalloliitto haluaisi Southgaten tekevän jatkosopimuksen, mutta heillä on tiedossa, että Southgate tahtoisi vielä valmentaa seurajoukkueessa. Vuosina 2006-2009 hän luotsasi Middlesbrough’ta kahdella korkeimmalla sarjatasolla ennen kuin siirtyi myöhemmin FA:n palvelukseen.

Southgaten aikakaudella Englannin maajoukkue eteni Venäjän MM-kisoissa välieriin ja menneen kesän EM-kisoissa loppuotteluun, jossa se hävisi Italialle rangaistuspotkukilpailussa.

– Sanoin muistaakseni viime kuussa, että pyysin niitä (sopimusneuvotteluja) puskettavan myöhemmälle syksyyn, sillä halusin vain keskittyä näihin peleihin ja antaa myös heille aikaa tehdä oikea päätös, kommentoi Southgate Sky Sportsin mukaan.

– EM-kisojen jälkeen ilmassa oli valtava määrä tunteita ja väsymystä sellaisen turnauksen jälkeen. Halun olla varma, että teen oikeat päätökset oikeista syistä.

Viime lauantaina Englanti voitti Andorran vieraskentällä 5-0, ja se jatkaa MM-karsintojaan tänään, tiistaina, isännöiden Unkaria Wembleyllä.