Entinen Manchester Unitedin ja Englannin maajoukkueen puolustaja Gary Neville vertaa Manchester Cityn nykyistä manageria Pep Guardiolaa legendaariseen Sir Alex Fergusoniin. Neville voitti Valioliigan aikoinaan peräti kahdeksan kertaa Fergusonin ollessa puikoissa.

Neville näkee paljon yhtäläisyyksiä Fergusonin ja Guardiolan toiminnassa esimerkiksi siirtomarkkinoilla. Hänen mukaansa Ferguson halusi hankkia joukkueeseensa pelaajia, jotka olivat nälkäisiä ja halukkaita kehittymään pelaajina. Hän näkee Guardiolan toimivan samoin.

Entisen puolustajan mielestä myös Guardiola keskittyy paljon jo joukkueessaan oleviin pelaajiin, ja heidän kehittämiseensä, eikä kaikkein kalleimpien pelaajien ostamiseen siirtomarkkinoilta.

– Hän [viitaten Fergusoniin] osti harvoin suurimpia tähtiä, ja se ei ole kaukana myöskään Guardiolan taktiikasta oman joukkueensa kanssa. Kun hän (Ferguson) myi pelaajia, syynä oli monesti, että pelaaja ei ollut riittävän hyvä tai hän kyseenalaisti valmentajan auktoriteettia. Hän oli häikäilemätön siinä. Kaikissa haastatteluissaan hän puhui kontrollista, auktoriteetista ja kurinpidosta, Neville totesi entisestä valmentajastaan Sky Sportsille.

– Unitedin strategia oli, että muutoksia tehtiin vähän. Ainoastaan kourallinen muutoksia kunkin kauden aikana, ei koskaan isoja muutoksia. Se oli hallinnassa, kuusi tai seitsemän nuorta pelaajaa, kolme tai neljä yli 30-vuotiasta, ja kymmenen jotain siltä väliltä, Neville jatkoi.

Lähde: Manchester Evening News