Sky Sportsin asiantuntija Gary Neville veisi valioliigakauden loput ottelut pelattavaksi sellaiseen maahan, jossa koronavirus on paremmin kontrollissa kuin Britanniassa. Perjantaina Valioliiga kokoustaa kauden jatkon suhteen.

Nevillen ajatus ei toki ole uusi. Myös aiemmin on puhuttu siitä, että joukkueet, tv-työntekijät ja media lähtisivät ulkomaille päättämään kauden. Yksi ehdotus on esimerkiksi ollut se, että kausi pelattaisiin loppuun Kiinassa. Kiinassa maan hallitus on alkanut purkaa hiljalleen koronaviruksen takia asetettuja rajoituksia. Toisaalta maassa pelätään koronaviruksen toista aaltoa.

Neville ei veisi pelejä välttämättä Kiinaan. Pääasia olisi se, että maalla olisi koronavirus hallussaan. Sellaisia maita ei toki Euroopassakaan kovin montaa ole, mutta esimerkiksi Suomessa, Norjassa ja Tanskassa tilanne on ollut kohtalaisen hyvin kontrollissa.

– Jos Valioliiga todella on vakavissaan siitä, että pelit pitäisivät pelata turvallisissa olosuhteissa, heidän pitäisi viedä pelit kahteen tai kolmeen paikkaan, jossa ei olisi koronavirusta, noin kolmen tai neljän tunnin päähän Englannista, Neville sanoi Sky Sportsin The Football Show -ohjelmassa.

Koronavirus jyllää toki ympäri Eurooppaa, joten sellaet paikat, joissa ei olisi ollenkaan koronavirusta, ovat harvassa.

– Heidän pitäisi asettaa Valioliigan pelaajat, tv-yhtiön työntekijät ja median edustajat ensin karanteeniin viikoksi tai kahdeksi ja sen jälkeen kuljettaa heidät ympäristöön, joka on osoittanut hallitsevansa viruksen. Euroopassa on muutama sellainen paikka, joissa koronavirus on pysynyt hallinnassa, ja niissä pystyttäisiin päättämään Valioliiga, Neville sanoi.

Neville pitää valioliigaotteluiden pelaamista Englannissa todella haastavana ajatuksena. Varsinkin, jos Valioliiga haluaa todella päättää kauden turvallisesti, kuten liiga on useasti todennut. Britanniassa koronavirukseen oli perjantaihin mennessä kuollut 26 771 ihmistä.

– Jos he todella olivat tosissaan sen suhteen, että kausi pelattaisiin turvallisesti loppuun, niin se (ulkomailla pelaaminen) olisi mielestäni hyvä ajatus. En ole varma voidaanko tässä maassa (Englannissa) kautta pelata loppuun koronaviruksen ympäröimänä. Varsinkin jos mietitään sitä, kuinka paljon ihmisiä täytyy liikuttaa ja kuinka paljon peleihin liittyy logistiikkaa. En ole varma, pystyvätkö he siihen, mitä he haluaisivat tehdä, Neville epäröi.