Barcelonassa käytännössä kaiken pelaajana saavuttanut Gerard Piqué kehui brittimedia The Guardianille aikaansa Manchester Unitedissa (2004-2008).

Piqué siirtyi Barcelonasta Manchesteriin kesällä 2004. Hän edusti Unitedia yhteensä neljän vuoden ajan, tosin kauden 2006-2007 hän pelasi lainasopimuksella Real Zaragozan riveissä. Kesällä 2008 espanjalainen siirtyi takaisin Barcelonaan, ja loppu on historiaa.

– Kun jätin ystäväni, ja siirryin Manchesteriin, se oli vaikea paikka minulle. Mutta samalla se oli myös hieno kokemus. Kasvoin siellä paljon. Manchester United teki minusta tällaisen pelaajan, mitä nyt olen, Piqué kertoi.

– En saanut pelata niin paljon, kuin halusin. Mutta minun pelipaikallani (keskuspuolustaja) olivat silloin Rio Ferdinand ja Nemanja Vidic. He olivat siihen aikaan maailman kolmen parhaan puolustajan joukossa. Mutta saavutukseni Barcelonassa, ja millaisen uran olen tehnyt, niin siitä olen todella ylpeä, Piqué jatkoi.

Piquén aikana Barcelona on voittanut La Ligan kahdeksan kertaa, Mestarien liigan kolme kertaa. Hän on myös voittanut Euroopan mestaruuden, sekä maailmanmestaruuden Espanjan paidassa.

Lähde: Goal