Moni lyttäsi Arsenalin Granit Xhakan Crystal Palacea vastaan pelatun ottelun tapahtumien jälkeen. Kun Xhaka otettiin lokakuun loppupuolella pelatussa kamppailussa vaihtoon, osa Arsenalin kannattajista vihelsi kapteenille, joka vastasi kritiikkiin ärsyyntyneen oloisena.

Xhaka reagoi vihellyskonserttiin kiroillen kotijoukkueen kannattajien suuntaan ja pitäen kättään korvalla samaan aikaan. Hän otti paitansa pois ja suuntasi suorinta tietä pukuhuoneisiin.

Tuo selkkaus johti lopulta siihen, että Arsenal vaihtoi hiljattain kapteenia. Uudeksi kippariksi nimettiin Pierre-Emerick Aubameyang.

Nyt kannattajien inhokiksi noussut Xhaka on saanut tukea tilanteeseensa Arsenalin legendalta, itsekin Tykkimiesten kapteenina urallaan toimineelta Patrick Vieiralta, jonka mukaan sveitsiläispelaaja ansaitsisi enemmän arvostusta.

– Tuntuu pahalta hänen puolestaan, koska hän oli kapteeni ja hän käy läpi todella vaikeaa aikaa Arsenalissa, Vieira kertoi englantilaismedialle Goal.comin mukaan.

– Mielestäni meidän täytyy muistuttaa itsellemme, että hän on saavuttanut paljon saavuttuaan Arsenaliin ja ansaitsee paljon kunnioitusta.

Ranskan liigan Nicessa nykyisin valmentava Vieira on yllättynyt siitä, miten moni on tuominnut Xhakan käytöksen ja pitänyt tämän uraa Arsenalissa sen myötä jo kuopattuna.

– Koen sen hyvin haastavaksi tilanteeksi, että moni entinen jalkapalloilija on hypännyt syyttämään häntä ja ollut todella negatiivinen häntä kohtaan. Se on liian helppoa, Vieira linjasi.

Hohdokkaan uransa vuonna 2011 lopettanut ja Ranskan maajoukkueen kanssa maailmanmestaruuden ja EM-kultaa voittanut Vieira, nyt 43, uskoo Xhakan nousevan nykyisestä ahdingosta ja selättävän vaikeudet.

– Tiedän miten hyvä hän on, ja hän tulee puskemaan tämän vaikean jakson läpi, koska on vahva mies ja hyvä pelaaja. Hän tulee näyttämään, kuinka hyvä hän on.