Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka otti viime kuun lopulla yhteen seuran kannattajien kanssa, kun hänet otettiin vaihtoon 2-2-tasapelissä Crystal Palacea vastaan.

Suuret joukot Emirates Stadiumin yleisöstä juhlivat Unai Emeryn päätöstä ottaa Xhaka pois kentältä, buuaten ja ivaillen sveitsiläispelaajalle hänen kävellessä kohti sivurajaa.

Xhaka reagoi buuauksiin huonosti, kiroillen kotijoukkueen kannattajille ja pitäen kättään korvalla samaan aikaan. Lopulta hän otti paitansa pois ja suuntasi suorinta tietä pukuhuoneisiin.

Xhaka perusteli tekojaan sveitsiläismedia Blickille.

– Kun minun numeroni syttyi neljännen erotuomarin taululla, ja kun fanit reagoivat niin miten he reagoivat, se tuntui hyvin pahalta ja sekoitti minun tunteeni. Se oli hyvin kivuliasta ja turhauttavaa, Xhaka kertoi.

– Minusta heidän reaktionsa oli silti käsittämätön, etenkin sen kiihkeyden ja vihamielisyyden suhteen. Niin pitkään kun muistan, fanit ovat aina olleet olennainen osa tätä urheilulajia. Ja minulla on ollut aina alusta asti paljon arvostusta sitä omistautumista ja vaivannäköä kohtaan, mitä fanit tekevät auttaakseen meitä pelaajia.

[readmore from=Granit-Xhaka]

– Jos saan rakentavaa palautetta tai jopa lisää kiihkeitä loukkauksia, yritän ottaa ne rauhallisesti vastaan. Jos me suoriudumme huonosti, teidän on kestettävä se. Tiedän sen liiankin hyvin [edellisistä seuroistani] Baselista ja Mönchengladbachista. Mutta mitä täällä tapahtui on epänormaalia ja kohtuutonta, eikä sille ollut minkäänlaisia perusteita.

Tapauksen seurauksena Xhaka menetti kapteeninnauhansa Pierre-Emerick Aubameyangille. Keskikenttäpelaajan uskotaan siirtyvän tammikuussa pois Pohjois-Lontoosta.