Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka ei ole varma, ottaisiko hän joukkueen kapteeninnauhan takaisin, jos sitä hänelle tarjottaisiin.

Sveitsin maajoukkuetähti aloitti kauden Tykkimiesten kipparina, mutta Arsenalin entinen päävalmentaja Unai Emery otti nauhan häneltä pois Xhakan, 27, riideltyä kannattajien kanssa viime lokakuussa Valioliigan ottelussa Crystal Palacea vastaan. Fanien hampaisiin syksyllä ajautunut Xhaka kiroili yleisön suuntaan ja kehotti sarkastisesti heitä pitämään enemmän ääntä astellessaan vaihtoon. Katsojat säestivät Xhakan marssia pukukoppiin buuaksin ja vihellyksin.

Emery jätti Xhakan kokoonpanon ulkopuolelle seuraavasta neljästä ottelusta ja antoi kapteenin roolin tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyangille, joka hoitaa sitä yhä.

Xhaka palasi joukkueeseen marras-joulukuun vaihteessa, ja uusi päävalmentaja Mikel Artetan on antanut sveitsiläiselle ison roolin. Xhaka on tahkonnut täydet minuutit yhtä vaille kaikissa otteluissa, jotka Arsenal on pelannut Artetan aikakaudella.

Lokakuun välikohtauksen jälkeen Xhakan lähtöä Arsenalista pidettiin lähes satavarmana. Joulukuussa hänen agenttinsa Joel Noguera kertoi BLICK:n haastattelussa, että Xhaka haluaa siirtyä Saksan pääsarjaseura Hertha Berliniin, jonka kanssa sveitsiläispelaaja ehti jo sopia henkilökohtaisista ehdoista. Noguera sanoi kertoneensa Xhakan aikeista myös Arsenalin jalkapallo-operaatioiden johtajalle Raul Sanllehille, tekniselle johtajalle Edu Gasparille sekä Artetalle.

Xhaka jäi kuitenkin Arsenaliin, jossa hän vakuuttaa olevansa taas onnellinen. Paluusta kapteenin rooliin hän ei kuitenkaan ole yhtä varma.

– Minun olisi miettittävä sitä kahdesti, jos seura kysyisi minulta jonain päivänä kapteeninnauhasta, kommentoi Xhaka Standard Sportille.

Granit Xhaka riisui pelipaitansa astellessaan stadionin uumeniin viime lokakuussa. Kuva: Getty Images

– Se oli vaikea paikka minulle ja perheelleni. Toivon, että ihmiset ymmärtävät sen.

– Mutta minusta osoitin luonteeni. En ole sellainen ihminen, joka pötkii pakoon. Sanon aina seuralle, että olen valmis antamaan kaikkeni, kun olen täällä. Se on aina mennyt niin.

– Harjoittelen todella kovaa, ja se oli avainasia siinä, että asiat kääntyivät parempaan päin. Siitä olen eniten iloinen.

Xhaka on toiminut kapteenin tehtävässä tasan kerran lokakuun tapahtumien jälkeen. Hän otti viime kuussa nauhan vastahakoisesti itselleen, kun Aubameyang sai punaisen kortin Palacea vastaan.

– Tiedän, mitä voin antaa joukkuelle nauhan kanssa tai ilman. En halunnut silloin ottaa nauhaa takaisin, mutta Sokrátis [Papastathópoulos] ja David [Luiz] sanoivat, että minun on pakko ottaa se.

LUE MYÖS: