Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka ei ollut kovassa huudossa Unai Emeryn alaisuudessa. Sveitsiläispelaaja ajautui erimielisyyksiin jopa seuran kannattajien kanssa.

Xhakan kerrottiin etsivän ulkomailta asuntoa, sillä huhut veivät pelaajaa toisaalle. Yksi vaihtoehdoista oli Bundesliigan Hertha Berlin. Xhaka vahvisti tämän saksalaiselle Bildille.

− Keskusteluja käytiin, sehän on jo julkisessa tiedossa. Mutta se on menneisyyttä, Xhaka painotti.

Emeryn lähdettyä Xhaka sai joukkuekaverinsa Mesut Özilin tavoin uuden mahdollisuuden ”Tykkimiehissä”. Mikel Arteta tuli Emeryn tilalle ja sekä Xhaka että Özil jäivät lontoolaisseuraan.

− Minulla oli hyviä keskusteluja uuden managerin Mikel Artetan kanssa. Hän vakuutti minut ideoillaan ja filosofiallaan ja osoitti minua kohtaan arvostusta, Xhaka sanoi.

Sveitsin maajoukkuemiehellä on sopimusta Arsenalin kanssa kesään 2023 saakka. Vuonna 2016 Arsenaliin Borussia Mönchengladbachista siirtynyt Xhaka on pelannut tällä kaudella 22 ottelua Valioliigassa.

− Olen iloinen siitä, että olen voinut osoittaa olevani hänen luottamuksensa arvoinen. Toivon, että pääsemme Mestarien liigaan ja pelaamaan Euroopan huipputasolle, Xhaka pohti.

Arsenal on Valioliigan ollessa koronaviruksen takia tauolla sarjassa yhdeksännellä sijalla. Joukkue on kuitenkin iskuetäisydellä europaikoista.

Pelaajan parhaassa iässä oleva 27-vuotias Xhaka vakuutti, ettei suoritus jää tahdosta kiinni.

− Arsenalin fanit voivat olla varmoja, että teen parhaani ja annan kaikkeni Arsenalille.

Lähde: ESPN