Sarjajumbo Watford koettaa saada voittotilinsä tämän kauden osalta auki, kun se isännöi sunnuntaina Arsenalia.

Viime kaudella Valioliigassa upeasti sijalle 11 yltäneen Watfordin tämä kausi on lähtenyt yskähdellen käyntiin. Kolmessa ensimmäisessä pelissä se koki tappiot Brightonille, Evertonille ja West Hamille. Neljännellä kierroksella Watford otti avauspisteen 1-1-tasapelillä Newcastlen kotikentällä.

Huolestuttavaa Watfordin kannalta on se, että sen alkukauden ohjelma on ollut helppo, eikä vastassa ole ollut yksikään isoista. Näistä neljästä pelistä Watfordissa oli varmasti laskettu otettavan enemmän pisteitä.

Arsenal sen sijaan aloitti kautensa komeasti kahdella voitolla kahdesta heikommasta joukkueesta, kun Tykkimiehet nappasi pisteet Newcastlelta ja Burnleyltä. Kahdessa viime ottelussa Arsenal on kohdannut viime kauden hopeajoukkue Liverpoolin ja neljänneksi sijoittuneen Tottenhamin. Liverpool oli Anfieldillä selkeästi parempi maalein 3-1, mutta Tottenhamin kanssa väännetty Lontoon paikallispeli päättyi 2-2-tasatulokseen.

– Tämän kohteen, kun näin, niin minulle tuli heti tunne, että vaikka kaikki raapustavat tähän varman kakkosen, minusta vaihtoehtoinen merkki on paikallaan. Jos haluaa yllätyksellä tienata rahaa, niin tasapeli on lähellä, valmentaja Ari Tiittanen sanoo Valioliiga.comille.

– Watfordin alkukausi ei ole mennyt nappiin ja se voi olla nyt kotiyleisönsä edessä vihainen ja hyvä. Vaikka tämä kausi on lähtenyt yskähdellen käyntiin, he olivat viime kaudella todella hyviä erikoistilanteissa ja vastaiskuissa.

– Arsenalille on tehty paljon maaleja. Heidän alakertansa on altis virheille ja pienemmätkin joukkueet pystyvät sitä haavoittamaan. Arsenalilla ei ole pakkovoiton paikka tässä, mutta Watfordilla se alkaa olla. Motivaatiotekijät ovat kotijoukkueen puolella.

Watford–Arsenal sunnuntaina klo 18.30. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.