Aioitko istahtaa lauantaina sohvalle katsomaan Valioliigaa kello 17? Tänä lauantaina se ei Suomen palveluiden kautta onnistu.

Viasat on päättänyt, ettei se näytä lauantailta yhtään ottelua suorana perinteiseltä kello 17:n kierrokselta. Ratkaisu on herättänyt kiivasta keskustelua muun muassa Suomen suurimmassa jalkapalloaiheisessa Facebook-ryhmässä, Jalkapallon olohuoneessa. Viasatin jalkapallotuottaja Antti Salo selitti ratkaisua Valioliiga.comille.

Miksi lauantaina ei näytetä mitään ottelua suorana kello 17?

– Käytettiin lauantain klo 17:n valinta siihen, että otettiin sunnuntailta Norwich-Man United. Se on sen verran kiinnostava peli meidän katsojille, että päätettiin tehdä tämä ratkaisu, Salo sanoo.

– Norwich-Man United oli alun perin merkitty pelattavaksi lauantaina kello 17. En ole täysin varma, mutta epäilen, että ottelu siirrettiin sunnuntaille Unitedin Eurooppa-liigan ottelun vuoksi.

Milloin viimeksi Suomessa ei ole näytetty Valioliigaa suorana lauantaina kello 17?

– Ei ole tietoa. Meille tämä on ensimmäinen kerta.

Nähdäänkö lauantaina kello 17 pelattavat ottelut jälkilähetyksinä?

– Kyllä, ne näkyvät ihan normaalisti jälkilähetyksinä Viaplayssa kello 21.30 alkaen.

Sunnuntailta näytetään nyt siis Norwich-Man United kello 18.30. Entä huippukamppailu Liverpool-Tottenham, joka pelataan samaan aikaan?

– Me näytämme myös Liverpool-Tottenham-ottelun. Molemmat näkyvät siis samaan aikaan suorana sekä Viasatilla että Viaplayssa. Norwich-Man United näytetään Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Liverpool-Tottenham Viasat Sport Premium -kanavalla.

Entä näkyykö Arsenal-Crystal Palace, joka niin ikään pelataan sunnuntaina kello 18.30?

– Ei. Arsenal-Crystal Palacekin olisi voitu valita, mutta valitsimme ottelun Norwich-Man United. Päätös tehtiin etenkin siitä syystä, että tänä viikonloppuna Viasat on avoimessa katselussa. Haluttiin taata, että avoimen katselun myötä Viasatin kanavia katsovat ihmiset saavat nähdä Teemu Pukin pelin.

Arsenal-Crystal Palace ottelu on katsottavissa jälkilähetyksenä Viaplayssa sunnuntaina kello 20.50 alkaen. Lue lisää Viasatin avoimesta viikonlopusta tästä.