Valioliigakierros päätetään sunnuntaina Newcastlen ja Manchester Unitedin välillä. Kummallakaan joukkueella ei ole aihetta henkseleiden paukutteluun viimeisimpien otteluiden perusteella.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Mika ”Hirvi” Kottila epäileekin, että yleisölle on tarjolla kahden pelokkaan joukkueen kohtaaminen.

– Kumpikaan ei voi hävitä tätä ottelua. Newcastle-fanien boikotti sen kun laajenee, eikä kukaan näytä uskovan Ole Gunnar Solskjærin kykyihin nostaa Manchester United syvyyksistä, Kottila pohtii Valioliiga.comin haastattelussa.

Kottila nostaa esiin psykologian Manchester Unitedin viimeaikaisten otteiden analysoinnissa.

– Ennen kuin Solskjær sai sopimuksen Man Unitediin, hän oli kuin yksi pelaajista. Hän ymmärsi pelaajien tuskan, osasi tukea heitä ja saikin aikaan tuloksia. Ovatko pelaajat jotenkin muuttuneet parin kuukauden aikana.

– Ainoa asia, joka on muuttunut, on se, että entisestä pelaajien kaverista on tullut manageri. Onko hän pelaajien johtajana nykyään jotenkin erilainen? Ilmeisesti, sillä tulokset ovat muuttuneet dramaattisesti huonompaan suuntaan.

Kottila ihmettelee myös Solskjærin lausuntoja viimeviikkoisen AZ Alkmaar -ottelun jälkeen.

– Hän piti pistettä hyvänä saavutuksena, vaikka Man United ei saanut laukaustakaan kohti AZ:n maalia. Eihän Manchester Unitedin manageri voi päästää tuollaista suustaan.

Kottila löytää kuitenkin pehmeän paikan sydämestään, sillä hänen mielestään Solskjær painii yksinkertaisesti liian kovassa luokassa.

– Ei Ole ole mikään Pep Guardiola, joka on kiinnostunut vain itsestään. Uskon, että hän on oikeasti erittäin välittävä ja hieno ihminen. Siksi onkin sääli, että hänet revitään kappaleiksi mediassa.

Newcastlelle Kottila ei uskalla sunnuntailta suuria luvata.

– Koska seura ui noinkin syvällä, pakko sille on parempaa tulevaisuutta toivoa. Toivolla on kuitenkin harvemmin voitettu mitään suurta.

Newcastle-Manchester United sunnuntaina 6.10. Viasatilla ja Viaplaylla klo 18.30 alkaen.