Chelsea jysäytti toissa viikolla siirtopommin, kun se kertoi päässeensä Ajaxin kanssa yhteisymmärrykseen Hakim Ziyechin 40 miljoonan euron siirrosta. Marokon maajoukkuetähti allekirjoitti sunnuntaina Chelsean kanssa viiden vuoden sopimuksen.

Ziyech, 26, pelaa vielä tämän kauden loppuun Ajaxissa ja siirtyy Stamford Bridgelle ensi kesänä. Chelsea tavoitteli Ziyechiä jo tammikuussa, mutta amsterdamilaisseura ei halunnut luopua avainpelaajastaan kesken kauden.

Marokkolaistaituri kertoi Ajaxin YouTube-kanavan haastattelussa, että yksi iso tekijä hänen siirtonsa taustalla oli Chelsean päävalmentaja Frank Lampard.

[readmore from=Hakim-Ziyech]

– Olen ollut yhteydessä häneen nyt parin viikon ajan. Ensin puhuimme lähinnä puhelimessa. Keskustelimme muutaman kerran pitkään hänen lähestymistavastaan jalkapalloon, hänen pelityylistään, Chelseasta ja minusta.

– Myöhemmin viestittelimme paljon. Hän kertoi, että on seurannut minua jo jonkin aikaa.

– Sain hänestä hyvän vaikutelman, ja se oli iso asia päätökseni kannalta.

Chelsea saa Ziyechissä monipuolisen hyökkäyspään pelaajan, joka osallistuu aktiivisesti myös pelinrakenteluun. Hän on pelannut Ajaxissa 162 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 48 maalia ja syöttänyt 82.

Ziyech uskoo oppivansa paljon Lampardilta, joka myös oli omalla pelaajaurallaan erittäin ratkaisukykyinen pelaaja. Lampard on Chelsean historian paras maalintekijä 211 osumallaan.

– Hän oli aikanaan niin iso pelaaja ja hän oli keskikenttäpelaaja, joten voin oppia häneltä paljon.

– Olen iloinen ja ylpeä ja odotan innolla, että pääsen liittymään Chelseaan.

– Chelsea on iso seura, joka pelaa isossa liigassa. Pidän heidän pelityylistään. He pelaavat todella hyökkäävää jalkapalloa, ja se sopii minulle hyvin. Se on yksi isoimmista syistä, joiden takia halusin sinne.

Chelsea FC

@ChelseaFC
'I am excited and I cannot wait.' 😃