Chelsean talvihankinta Hakim Ziyech on nimetty Ajaxin vuoden pelaajaksi. Hän on ensimmäinen pelaaja koko seuran historiassa, joka on pystynyt voittamaan palkinnon kolmena vuonna peräkkäin.

AFC Ajax

@AFCAjax
1, 2, & 𝟑. Ajax Player of the Year: 𝙃𝘼𝙆𝙄𝙈 𝙕𝙄𝙔𝙀𝘾𝙃 🧙‍♂️

#WizardOfAMS

Neljä vuotta Amsterdamissa pelannut Ziyech pelasi yhteensä 165 peliä Ajaxin paidassa. Niissä 27-vuotias ehti luoda peräti 130 maalia. Nyt marokkolaistaituri kääntää katseensa Chelseaan, mihin hän tulee siirtymään heinäkuun alussa. Lontoolaisseura pääsi Ajaxin kanssa sopuun hänen 40 miljoonan euron siirrostaan viime helmikuussa.

Ziyechin ja Ajaxin kausi tuli myös päätökseen jo viime kuussa, kun Eredivisie päätettiin keskeyttää kokonaan koronaviruspandemian takia. Ajax oli sarjataulukon piikkipaikalla, johtaen AZ Alkmaaria maalierolla, mutta viimeiset yhdeksän peliä päätettiin jättää kokonaan pelaamatta. Ajax jäi täten ilman mestaruutta, mikä on luonnollisesti hämmentänyt myös Ziyechiä.

[readmore from=Siirtouutiset]

– Se on hieman outoa. Tiedät, että kaikki tulee päätökseen, mutta tämä on outo tapa tuoda luku päätökseen, Ziyech kertoi hänen tunteikkaassa jäähyväisvideossaan Ajaxin YouTube-kanavalla.

– Olen iloinen päästessäni ottamaan seuraavan askeleen, mutta et halua päättää tätä tällä tavalla. Se tuntuu samalta kuin et olisi päässyt kokeistasi läpi, siltä se tuntuu. Olet voimaton. Se ei tunnu siltä, että kausi olisi päättynyt menestyksekkäästi.

Ziyech teki tällä kaudella 10 maalia kaikki kilpailut mukaan lukien, johdattaen Ajaxin vahvaan asemaan puolustaakseen mestaruuttaan Hollannin pääsarjassa.